25 Kasım 2024
weather
2°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi İhtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ihtiyaç kredi oranı

İhtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ihtiyaç kredi oranı

Bankalardaki kredi faiz oranlarındaki son durum ekonomik anlamda zorluk yaşayan, borçlarını kapatmak isteyen ve kendi evinin veya arabasının sahibi olmayı hayal edenlerin gündeminde.Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın uygun faiz oranlı ve rahat geri ödeme koşulları sunan kredi kampanyaları tek tek açıklandı. Peki Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut, araba, ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İhtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ihtiyaç kredi oranı

Kredi faiz oranları ihtiyaç sahibi vatandaşların yakından takip ettiği konular arasında. Söz konusu ev, araba yada ihtiyaç kredisi çekmek isteyenlerin sıklıkla araştırdığı bankalar arasında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank tarafından güncel kredi faiz oranları açıklandı. İnternet aramalarında "Kredi faiz oranları 2021 hangi banka, kaç faizle kredi veriyor? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut, araba, ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

Acil gereksinimleri ya da konut ile taşıt alabilmek amacıyla bankalardan kredi alabilmek isteyen vatandaşlar, kredi faiz oranlarını öğrenmek istiyor. Kredi çekerek ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, koronavirüs döneminde verdiği en ideal faizli konut kredisi kampanyalarını kaçırmak istemiyor. Kamu bankalarının verdiği ideal faizli konut kredisi kampanyaları ise en çok tercih edilen kredilerden oldu.

kredi

Faiz oranlarına ilişkin bankalardan beklenen açıklama geldi. Bu anlamda 24 aylık, 36 aylık, 60 aylık, 180 aylık banka faiz oranları merak ediliyor. Vatandaşlar, koronavirüs döneminde verdiği en ideal faizli konut kredisi kampanyalarını kaçırmak istemiyor. Kamu bankalarının verdiği ideal faizli konut kredisi kampanyaları ise en çok tercih edilen kredilerden oldu. Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen bireylerin satın alabilmek istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir.

VAKIFBANK İHTİYAÇ, TAŞIT - KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI 2021

Taşıt kredisi: %1.50'den

Bayram Kredisi Kampanyası: %1.55'den

SarıPanjur Konut Kredisi: %1,37'den başlamaktadır.

YAPI KREDİ

İhtiyaç kredisi: 2,23 - 1,79

Taşıt kredisi: Araca göre değişmektedir.

Konut kredisi: %1.37

QNB FİNANSBANK

İhtiyaç kredisi: 1.39

Taşıt kredisi: 1.79

Konut kredisi: 1.69

HALKBANK İHTİYAÇ, TAŞIT KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI - 2021

İhtiyaç Kredilerinde %1,58'den,

Taşıt Kredilerinde %1,54'den,

Konut Kredilerinde %1,38'den başlayan faiz oranları uygulanmaktadır.

GARANTİ BBVA

İhtiyaç kredisi: 1,84-1,69 arası değişiyor.

Taşıt kredisi: 1.72-1,69 arası değişiyor.

Konut kredisi: 1.42'den başlıyor ve 1.75'e kadar ulaşıyor. (Vade ve çekeceğiniz kredi miktarına göre değişiyor.)

ZİRAAT BANKASI TAŞIT KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI - 2021

Tüketici kredisi: %1.51'den

Taşıt kredisi (kaskolu): %1.54

Taşıt kredisi (kaskosuz): %1.56

Konut kredisi: %1.37'den başlayan fiyatlarla

EV KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir.

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısı yarın

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısı yarın