Türkgün Ekonomi İŞKUR Gençlik Programı'na başvurular 1 hafta sonra başlayacak

İŞKUR Gençlik Programı'na başvurular 1 hafta sonra başlayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı'na başvuruların 1 hafta sonra başlayacağını bildirdi.

MUHABİR: Burcu Öner

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Meclis'te yaptığı açıklamada, İŞKUR Gençlik Programı'nın detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini ve bu programın gençlere nasıl hizmetler sunacağını açıkladı.

Gençlere Destek ve Eğitimler

Bakan Işıkhan, gençlere üniversite hayatlarında deneyim kazanmalarına yardımcı olacaklarını belirtti. Program kapsamında gençlere cep harçlıklarına destek sağlanacağını ve istihdam öncesinde gerekli derslerin verileceğini ifade etti. Mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonu gibi konularda eğitimlerin gençlere sunulacağını vurguladı.

Engelleri Kaldırmak

Bakan Işıkhan, gençlerin çalışma hayatına atılmalarını engelleyen tecrübe eksikliğini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirtti. İŞKUR Gençlik Programı'nın gençlere çalışma imkanı tanıyarak bu engeli aşmayı hedeflediklerini söyledi.

Günlük Ödeme ve Destekler

Programa katılan gençlere günlük 1083 lira ödeme yapılacağını açıklayan Bakan Işıkhan, ayrıca program süresince gençlerin sigorta primlerinin kendileri adına yatırılacağını belirtti. Gençlerin program detaylarına ulaşabileceği bir platformun olacağını da duyurdu.

Program Kapsamı ve Hedefler

İŞKUR Gençlik Programı'nın gençlere iş gücü deneyimi ve gelir desteği sağlayacağını belirten Bakan Işıkhan, programın uygulanacağı alanları ve hedefleri açıkladı. Programın katılımcıları için başka bir işte sigortalı olmanın engel teşkil etmeyeceğini ifade etti.

Gelecek Planları ve Hedefler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, İŞKUR Gençlik Programı'ndan bu yıl 200 bin genç, önümüzdeki 4 yıl boyunca toplam 1 milyon üniversiteli gencin faydalanmasının planlandığını belirtti. Programın gençler için önemli bir fırsat sunacağını ve rektörlerin programa yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Kaçak kazı yapıp bir de paylaştı

Kaçak kazı yapıp bir de paylaştı

Tokat’ın Zile ilçesinde izinsiz kazıyla Roma mozaiği ortaya çıkaran ve çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.Ş.’nin, tarihi eserin üzerinde kazı yaparken çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.

Zile ilçesinde bir bağ evinde izinsiz kazı yapan 4 kişi, Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen 2 bin yıllık bir mozaik ortaya çıkardı.

Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan şüphelilerden F.Ş. ve oğlu A.Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer şüpheliler M.Ş. ve Ş.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


Kaçak kazının yapıldığı bağ evinde, yaklaşık 3x3 metre boyutlarında olduğu belirtilen tarihi mozaiğin üzerinin torba ile örtülerek gizlenmeye çalışıldığı tespit edilirken ele geçirilen eser, uzman ekipler tarafından incelemeye alınmıştı.

Kazı yaparken çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı
Soruşturma kapsamında dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.Ş.’nin, 8 Nisan tarihinde mozaik üzerinde kazı yaparken çektiği bir videoyu sosyal medyadan paylaştığı belirlendi.

Ayrıca şahsın kazı yaparken sosyal medya hesabından canlı yayın açtığı iddia edildi. Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *