Türkgün Ekonomi IMF, Türkiye'nin büyüme raporunu değiştirmedi

IMF, Türkiye'nin büyüme raporunu değiştirmedi

IMF, Türkiye'nin büyüme raporunu değiştirmedi. Önceki raporda Türkiye büyüme beklentisi 2024 yılı için yüzde 3,1 olarak açıklanmıştı. 2025 yılı için ise yüzde 3,2 büyüme tahmininde bulunulmuştu.

KAYNAK: NTV

Uluslararası Para Fonu (IMF), ilkbahar dönemi "Global Ekonomik Görünüm Raporu" yayımlandı.

Raporda Türkiye'nin 2024 ve 2025 yılları için büyüme beklentilerinde değişiklik yapılmadı.

Önceki raporda Türkiye büyüme beklentisi 2024 yılı için yüzde 3,1 olarak açıklanmıştı. 2025 yılı için ise yüzde 3,2 büyüme tahmininde bulunulmuştu.

IMF, Türkiye enflasyon beklentisini ise yukarı yönlü güncelledi. Buna göre 2024 yılı tüketici fiyatları beklentisi 58'den yüzde 59,5 çıkarıldı. 2025 yılı enflasyon beklentisi ise yüzde 38,4 olarak açıklandı.

Gelecek iki yıl için işsizlik oranı ise yüzde 9,6 olarak öngörüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset AK Parti'de MYK toplandı

AK Parti'de MYK toplandı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

KAYNAK: DHA

AK Parti Genel Merkezi'ndeki MYK toplantısı, saat 16.40'ta başladı.

Toplantıda; Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı ile Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın sunumunun değerlendirilmesi beklenirken, TBMM parti grubu çalışmalarıyla Meclis gündeminin de ele alınacağı belirtildi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *