Türkgün Ekonomi Kraken borsası nedir güvenilir mi? Kraken nedir?

Kraken borsası nedir güvenilir mi? Kraken nedir?

Kraken nedir, güvenilir mi? Kraken borsası nedir? Bunlardan biri olan Kraken son günlerde merak edilen borsalardan. Peki Kraken Nedir? Kraken hangi ülkeye ait? Kripto para ticaretini kolaylaştıran San Francisco merkezli Kraken, piyasa katılımcılarının çeşitli kripto para birimlerinde ticaret yapabileceği bir kripto para borsası olarak biliniyor.

Yüzlerce farklı kripto para birimi ve bir o kadar kripto para satın alabileceğiniz yer var ve bunlara kripto para borsası deniliyor. Kraken nedir, güvenilir mi? Kraken borsası nedir?  2011 yılında kurulan ve 2013 yılında ticaret faaliyetlerini resmen başlatan Kraken, Payward Inc.'in çatısı altında faaliyet göstermektedir.

KRAKEN BORSASI NEDİR?

Kripto para ticaretini kolaylaştıran San Francisco merkezli Kraken, piyasa katılımcılarının çeşitli kripto para birimlerinde ticaret yapabileceği bir kripto para borsasıdır.

Bitcoin'in önemini başından itibaren gören ve kripto para platformlarının ekosistemin en kritik parçası olduğunu kabul eden Jesse Powell, insanlara hızlı ve güvenli bir şekilde yatırım yapmalarını sağlamak için Kraken'i kurdu. O zamandan beri, şirket dünyayı kapsayan yüzlerce çalışanıyla birlikte hızla büyüdü.

KRİPTO PARA ALIRKEN DİKKATLİ OLUNMALI

Kripto para piyasalarında bir anda sert yükselişler olurken bir anda da paranızı kaybedebilirsiniz. Satın alırken riski de göze almak gerekiyor. Bu nedenle dikkatli olmak ve sürekli kripto para piyasalarını takipte kalmakta yarar var.

KRAKEN HANGİ ÜLKEYE AİT?

2011 yılında Jesse Powell tarafından San Francisco, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Kraken, dijital varlık piyasasında ortaya çıkan ilk ABD-merkezli kripto para borsalarından biridir. Kraken Review incelememize göre Kraken platformu resmi olarak 2013 Eylül ayında piyasaya sürüldü, yatırımcılara ABD Doları ve Euro karşısında Bitcoin (BTC) ve Litecoin’e (LTC) yatırım yapma imkanı sunmaya başladı. Huobi, Binance, Coinbase ve Bithumb ile birlikte Kraken şimdi beş en büyük kripto para borsası içindedir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Türkiye’nin güvenliği MGK gündeminde! Toplantısı sonrası 8 maddelik bildiri yayımlandı

Türkiye’nin güvenliği MGK gündeminde! Toplantısı sonrası 8 maddelik bildiri yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu, "terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda ulusal güvenlik tehditlerini ele aldı. Suriye'deki durumu, Gazze'deki krizleri ve Rusya-Ukrayna savaşı ile barış süreçlerini değerlendirdi. Ayrıca, bölgesel iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından 8 maddelik bir bildiri yayımladı. MGK bildirisine göre toplantıda, "terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, MGK’nın 22 Mayıs 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

1. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında Kurula bilgi sunulmuştur.

2. Terörsüz Türkiye hedefiyle atılan adımlar ile son gelişmeler değerlendirilmiş; tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edilmesine, terörün ülkemizin gündeminden kalıcı olarak çıkarılmasına, milletimizin birlik ve beraberliğinin tahkim edilerek daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye ulaşılmasına yönelik kararlılık vurgulanmıştır.

3. Müşterek coğrafyamızın tüm terör örgütlerinden arındırılması neticesinde, başta komşularımız Irak, Suriye ve İran olmak üzere bölge ülkeleri için de huzurlu bir dönemin başlayacağına işaret edilmiş; güvenlik alanındaki iş birliğinin daha da ilerletilmesinin, bölgemizin ortak geleceğinin inşasına en önemli katkıyı yapacağı belirtilmiştir.

4. Suriye’deki gelişmeler ve son durum ele alınmış; Suriye yönetiminin tüm ülke sathında istikrarı sağlama gayretlerine verilen güçlü desteğin sürdürüleceği kaydedilmiş, Suriye halkını mağdur eden uluslararası yaptırımların kaldırılmasına yönelik eğilimden memnuniyet duyulduğu ifade edilmiştir.

Bu kritik süreçte, Suriye’nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne, üniter yapısına ve siyasi birliğine zarar verebilecek girişimlerin bertaraf edilmesinin önemine dikkat çekilmiş; Suriye’yi istikrarsızlaştırmaya matuf faaliyetlere karşı ilkeli bir tutum benimsenmesi çağrısında bulunulmuştur.

5. Gazze’de soykırım ve işgali sürdüren İsrail’in, Filistin’in yanı sıra Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik sistemli saldırılarının ve yayılmacı emellerinin Orta Doğu’daki barış çabalarını sekteye uğrattığı belirtilmiş; mesuliyet mevkiindeki uluslararası aktörlerin, İsrail yönetiminin politikalarından kaynaklanan risk ve tehditlerin bertaraf edilmesi hususundaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

6. Kuzey ve Doğu Afrika’da cereyan eden hadiseler görüşülmüş; Türkiye’nin, Afrika’daki kardeş ülkelerin güvenlik ve istikrarı tesis etme çabalarına verdiği desteği artırarak devam ettireceği belirtilmiştir.

7. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için hassas bir sürece girildiği kaydedilmiş; kalıcı ve adil bir barışa ulaşılması için inisiyatif üstlenen ülkemizin, barış diplomasisi ve ara bulucuk faaliyetleriyle küresel barış ve istikrara katkı sunmayı sürdüreceği ifade edilmiştir.

8. Azerbaycan ile Ermenistan’ın barış anlaşması taslağı üzerinde mutabakata varmalarından memnuniyet duyulduğu belirtilmiş; bölgemizdeki tüm aktörlerin menfaatine neticeler ortaya çıkaracak nihai barışın tesisi için gerekli koşulların sağlanması yönündeki beklentimiz bir kez daha teyit edilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *