20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Kredi Garanti Fonu nedir? KGF kimlere verilir, nasıl başvuru yapılır?

Kredi Garanti Fonu nedir? KGF kimlere verilir, nasıl başvuru yapılır?

Vatandaşların merak ettiği konulardan biri olan Kredi Garanti Fonu (KGF) geliyor. Son dönemde döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı ekonomik terimlerle ilgili araştırmalar hızlandı. Özellikle bankalardan kredi çekenlerin merak ettiği konulardan biri olan 'Kredi Garanti Fonu'nun ne olduğu sorgulanıyor. Peki, KGF kimlere verilir, nasıl başvuru yapılır?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kredi Garanti Fonu nedir? KGF kimlere verilir, nasıl başvuru yapılır?

Küçük esnaf (KOBİ) için önemli bir konular arasında yer alan Kredi Garanti Fonu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. KGF'nin KOBİ'ler için kullanılacak sistem çatısı altında bir yapı olduğu biliniyor. Pek çok kişi, "Kredi Garanti Fonu nedir? KGF kimlere verilir, nasıl başvuru yapılır?" gibi sorulara yanıt arıyor.

KREDİ GARANTİ FONU (KGF) NEDİR?

Uzun adıyla KGF (Kredi Garanti fonu) şeklinde ifade edilmektedir. KOBİ’lere destek vermek amaçlı, Banka kredisini kullanmaya mümkün hale getirebilmek için kefalet sağlamak amaçlı değerlendirilen bir fondur. Aynı zamanda bir teminat üzerinden bankalardaki kredi kullanma imkanı olarak da ele alınabilir. Bu konuda birçok farklı anlaşmalı banka üzerinden kullanma şansı elde edilebiliyor.

KGF KİMLERE VERİLİR?

Özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için sunulmuş olan bir Kredi Garanti fonudur. Aynı zamanda kobi dışı birçok farklı işletme de yine bu krediden yararlanma imkânı elde ediyor. Bir kefalet kuruluşu olması ile beraber, Teminat yetersizliği nedeniyle kredi imkanlarından yeterli ceyar alınamayan kobi'ler için değerlendirilir. Böylece sağlanan avantaj sayesinde, bankalardan çekilemeyen kredi bu şekilde elde edilebilmektedir.

KGF KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KGF ortağı olan Kredi Veren’den herhangi birine başvurmak yeterlidir. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsamında gerçekleşen bu kredi, anlaşmalı bankalar üzerinden sağlanmaktadır. Böylece yeterli teminatı elde edemeyen birçok kobi, krediyi kendi koşulları doğrultusunda elde etme şansı yakalıyor. Böylece teminatı nedeniyle çekilemeyen Kredi elde edilmek suretiyle buna bağlı olarak taksitli biçimde ödeme yapılabilir. Tabii burada önemli olan anlaşmalı bankalar üzerinden bu krediye başvuru yapmaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kime kur yapıyorsunuz?

Kime kur yapıyorsunuz?