21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi 'Türkiye ilk 10 ülke arasına girecek'

'Türkiye ilk 10 ülke arasına girecek'

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Türkiye'nin çok kısa bir süre içerisinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini söyledi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Türkiye ilk 10 ülke arasına girecek'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Macaristan İş Konseyi, Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) ve Macaristan Yatırımı Teşvik Ajansı iş birliğiyle "Türkiye'yi Avrupa'ya Açan Anahtar: Macaristan" başlıklı bir internet semineri gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Türkiye ve Macaristan arasında güçlü tarihi bağlar bulunduğunu ifade etti.

Ekonomi alanında Türkiye için Macaristan'ın Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu belirten Matis, Macaristan için ise Türkiye'nin doğu-batı arasında bir köprü ve ciddi bir piyasa olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kısa süre içinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini aktaran Matis, "Türkiye, birkaç yıl önce dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olacağını söyledi. Bizim değerlendirmemize göre, en büyük 10 ülke arasına girip girmeyeceği konusunda bir soru işareti kalmadı. Sadece ne zaman gireceğinde bir soru işareti bulunuyor. Bizce bu kısa zaman içerisinde gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Macaristan'ın ortak bir tarihi geçmişe sahip olduğunu kaydeden DEİK Türkiye-Macaristan İş Konseyi Başkanı Adnan Polat, Macaristan'ın jeopolitik konumuan dikkat çekti.

Macaristan'ın Avrupa'nın tam ortasında bir konuma sahip olduğunu dile getiren Polat, "Macaristan, yatırım için ciddi teşvikler sağlayan bir ülke. Avrupa'daki en düşük kurumlar vergisine sahip" dedi.

Macaristan'ın ticaret hacminin son 10 yılda yaklaşık yüzde 55 büyüdüğünü hatırlatan Polat, Türkiye için Macaristan'ın Avrupa'nın göbeğinde bir merkez olduğunu söyledi.

5 yıl önce Budapeşte-İstanbul uçak sayısı haftada 3 iken şimdi günde 5 uçak sayısına ulaştığını aktaran Polat, 5 yıl önce ticaret hacminin 1,6 milyar dolar civarında olduğunu, pandemiden önce ise 3,6 milyar dolar seviyesine çıktığını belirterek "5 yıl önce Türklerin Macaristan'a yatırımı 100 milyon avroyu bulmazken, şimdi 2 milyar avronun üzerinde" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hafta sonu için uyarı

Hafta sonu için uyarı