Türkgün Ekonomi Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan enflasyon ve döviz kuru mesajı

Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan enflasyon ve döviz kuru mesajı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis komisyonunda sunum yapıyor. Erkan, enflasyonun ana eğiliminin eylül ayı itibarıyla yavaşlamaya başladığını, dezenflasyonu tesis etmekte kararlı olduklarını söyledi. Erkan, fiyat istikrarı için tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecekleri mesajını verdi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapıyor.

Erkan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Fiyat istikrarı temel amacımız doğrultusunda tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz.

Parasal sıkılaştırmayı makro ihtiyati çerçevedeki sadeleştirme ile birlikte yürüterek, hem parasal aktarım mekanizmasının güçlenmesini, hem de attığımız adımların makro finansal istikrarı pekiştirmesini hedefliyoruz.

"PARA POLİTİKASINI SABIRLA UYGULAMAYA KARARLIYIZ"

Beklentileri yeniden açıklayacak, ekonomideki güven ve öngörülebilirliği artıracak para politikasını sabırla uygulamaya yönelik kararlılığımızı attığımız adımlarla gösteriyoruz.


Beklentileri yeniden açıklayacak, ekonomideki güven ve öngörülebilirliği artıracak para politikasını sabırla uygulamaya yönelik kararlılığımızı attığımız adımlarla gösteriyoruz.

"REZERV BİRİKİMİ KURDA İSTİKRARI DESTEKLİYOR"

Parasal sıkılaştırma sürecimizin ve güçlü bir eğilim gösteren rezerv birikiminin etkilerinin döviz kuru istikrarını desteklediğini görmekteyiz.

"AKARYAKIT ENFLASYON ÜSTÜNDE RİSK"

AkaryakIt fiyatları, fiyatlama davranışları üzerinde ilave bir risk oluşturuyor. Akaryakıt önümüzdeki dönemde de enflasyon üstünde risk. Sanayiye yönelik elektrik ve doğalgaz zamları yıllık enflasyonu artıracak.

"ENFLASYON ANA EĞİLİMİNDE YAVAŞLAMA BAŞLADI"

Enflasyonun ana eğilimi eylül ayı itibarıyla yavaşlamaya başlamıştır, dezenflasyonu tesis etmekte kararlıyız. Tüm araçlarımızı enflasyon tek haneye gerileyene kadar kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz.

Petrol fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinde süre gelen bozulma enflasyonda ilave yukarı yönlü baskı oluşturmakta. Bu unsurlar enflasyonun yıl sonunda enflasyon raporundaki tahmin aralığının üst sınıra yakın seyredeceğine işaret etmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Yaşam Bakan Kurum açıkladı: Tarihi Kapalı Çarşı deprem sonrası yeniden inşa ediliyor

Bakan Kurum açıkladı: Tarihi Kapalı Çarşı deprem sonrası yeniden inşa ediliyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kentin simgelerinden Tarihi Kapalı Çarşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncülüğünde yeniden ayağa kaldırılıyor. Restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Bakan Murat Kurum, "Sadece bir yapıyı değil; hatıraları, kültürü, umudu yeniden canlandırıyoruz" sözleriyle projeye dikkat çekti.

KAYNAK: İHA

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yürütülen çalışmalar, Dulkadiroğlu ilçesinde yer alan 2 bin 740 metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. Restorasyon kapsamında 122’si tescilli toplam 140 dükkân yeniden inşa ediliyor. Projede taş, ahşap, sıva ve enjeksiyon ustalarından oluşan 37 kişilik uzman ekip görev yapıyor.

İlk olarak depremde yıkılan alanlar temizlenirken, taş yapılarda oluşan çatlaklar güçlendirildi. Yapılan analiz çalışmaları neticesinde statik, jeofizik ve yapı malzeme raporları hazırlanarak restorasyon süreci bilimsel temellere dayandırıldı.

Maraş’ın Kalbi Yeniden Atacak

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tarihi Kapalı Maraş Çarşı'mız tamamlandığında şehrimizin kalbi burada atacak” dedi. TOKİ İnşaat Mühendisi Eray Sezgin ise çarşının 16. yüzyılda inşa edildiğini belirterek, "Burası Maraş'ın kalbi, bizim de görevimiz burayı tekrardan canlandırıp eski güzel günlerine döndürmek" ifadelerini kullandı.

Ayrıca eş zamanlı olarak, Kahramanmaraş’ın diğer önemli tarihi alanlarından biri olan Demirciler Çarşısı’nda da ihalelerin tamamlandığı ve restorasyon çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Sezgin, “En kısa sürede orada da restorasyon çalışmalarını tamamlayıp, Maraş ekonomisine ve tarihine önemli bir katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Yürütülen bu çalışmalarla sadece bir çarşının değil, bir şehrin belleği ve kültürel kimliği yeniden canlandırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *