05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Meyve-sebze sektöründen ihracat 1,3 milyar dolara yükseldi

Meyve-sebze sektöründen ihracat 1,3 milyar dolara yükseldi

Meyve ve sebze mamulleri sektörünün ihracatı, bu yılın ilk yarısında geçen yıla göre %20 artarak 1 milyar 292 milyon 637 bin dolara ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meyve-sebze sektöründen ihracat 1,3 milyar dolara yükseldi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ilk 6 aydaki toplam ihracatı geçen yıla göre %2 artarak 125 milyar 446 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Sektör İhracatında Artış Devam Ediyor

Meyve ve sebze mamulleri sektörü, ocak-haziran döneminde geçen yıla kıyasla %20'lik bir artışla toplamda 1 milyar 292 milyon 637 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İhracatta ABD Önde Geliyor

Türkiye'nin meyve ve sebze mamulleri sektörünün en çok ihracat yaptığı ülke 208 milyon 766 bin dolarla ABD oldu. Bu ülkeyi sırasıyla Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda ve Irak takip etti.

İstanbul İhracatta Başı Çekiyor

İstanbul, meyve ve sebze mamulleri sektörünün ihracatında öne çıkan şehir oldu. Kentten yapılan 364 milyon 363 bin dolarlık ihracat, sektörün toplamının yaklaşık %28'ine denk geliyor.

Elazığ, İhracatını En Çok Artıran İl Oldu

En dikkat çekici artışı yaşayan şehir ise Elazığ oldu. Meyve ve sebze mamulleri ihracatını %8,870 artırarak 152 bin dolara çıkardı.

"Üretmeye ve İhracat Yapmaya Devam Edeceğiz"

TİM Meyve Sebze Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Melisa Tokgöz Mutlu, Türkiye'nin kaliteli ürünleriyle öne çıktığını belirterek, küresel değişimlere uyum sağlamanın önemine vurgu yaptı. Salgın sonrası tüketici eğilimlerinin değiştiğini belirten Mutlu, doğal ve besleyici ürünlere talebin arttığını ifade etti.

Mutlu, Türkiye'nin hem hammaddeleri hem de teknolojisiyle önemli bir üretim merkezi haline geldiğini söyledi. Ancak bazı kısıtlamalar nedeniyle hedeflenen rakamlara ulaşılamadığını belirterek, Türkiye'nin tercih edilen bir ülke olduğunu ve üretimdeki başarısını sürdüreceğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'den Azerbaycan'a çağrı...

Türkiye'den Azerbaycan'a çağrı...