10 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ilişkin tutanakların açıklanmasının ardından günü yükselişle tamamladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
New York borsası yükselişle kapandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kapanışta Dow Jones endeksi 400 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 1,03 artışla 42.512 puana yükseldi. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,71'lik bir artışla 5.792,04 puana çıkarak rekor kırdı. Nasdaq endeksi de yüzde 0,60'lık bir kazançla 18.291,82 puana yükseldi.

Fed'in Tutanaklarına Göre Faiz İndirimi Tartışmaları

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son toplantısına ait tutanaklara göre, banka yetkilileri faiz indirimi konusunda farklı görüşlere sahipti. Tutanaklarda enflasyona yönelik risklerin azaldığı ancak işsizlik endişelerinin arttığı belirtildi.

Fed Yetkililerinin Değerlendirmeleri

Fed yetkilileri tutanaklarda enflasyonun yükselme risklerinin azaldığını vurgularken, Dallas Fed Başkanı Lorie Logan ise ekonomik belirsizliklerin devam ettiğini ve politika duruşunda kademeli bir geri dönüşün uygun olabileceğini ifade etti.

Piyasaların Beklentileri

ABD'de yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, Fed'in geleceğe yönelik politika adımlarını belirlemede önemli bir rol oynayacak. Analistler, enflasyon verilerinin Fed'in politika kararlarını etkileyebileceğini belirtiyor.

Kurumsal Gelişmeler

Alphabet'in hisseleri, Google'ın tekelleşme iddiaları nedeniyle bazı uygulamalarını satmaya zorlanacağı yönündeki haberlerle yüzde 1,59 değer kaybetti. Boeing'in hisseleri ise grevde olan işçilere yaptığı zam teklifini geri çekmesi sonrası yüzde 3,41 düştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seyir halindeki yolcu otobüsü alev topuna döndü

Seyir halindeki yolcu otobüsü alev topuna döndü