Türkgün Ekonomi OPEC'in petrol üretimi haziranda azaldı

OPEC'in petrol üretimi haziranda azaldı

Dünya genelindeki petrol piyasalarını etkileyen önemli bir gelişme yaşandı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), haziran ayında günlük 80 bin varil azalarak 26 milyon 566 bin varile kadar geriledi.

KAYNAK: AA

OPEC'in aylık petrol piyasası raporuna göre, haziran ayında Suudi Arabistan'da ham petrol üretimi düşüş gösterdi. Günlük üretim en fazla Libya ve Venezuela'da arttı.

Suudi Arabistan'da Günlük 76 Bin Varil Düşüş Kaydedildi

Üretim, Suudi Arabistan'da günlük 76 bin varil düşüş gösterdi. Aynı dönemde, günlük üretim Libya'da 24 bin varil, Venezuela'da ise 21 bin varil arttı.

OPEC'in Ham Petrol Üretimi Haziranda Azaldı

OPEC'in ham petrol üretimi haziran ayında önceki aya göre günlük 80 bin varil azalarak 26 milyon 566 bin varile geriledi.

OPEC+ Grubunun Günlük Ham Petrol Üretimi Azaldı

OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük toplam ham petrol üretimi ise bir önceki aya kıyasla 125 bin varil azalarak 40 milyon 801 bin varil olarak kayıtlara geçti.

OPEC, Küresel Petrol Talebi Öngörüsünü Değiştirmedi

OPEC, küresel petrol talebi öngörüsünü değiştirmedi. Küresel petrol talebinin bu yıl 104 milyon 460 bin varile ulaşması bekleniyor.

OECD Ülkelerinde Talep Artışı Bekleniyor

OECD ülkelerinde petrol talebinin bu yıl günlük 190 bin varil artışla 45 milyon 840 bin varil olacağı tahmin ediliyor. OECD dışı ülkelerde ise talebin günlük 2 milyon 60 bin varil artarak 58 milyon 620 bin varil olması öngörülüyor.

Küresel Talebin 2025'e Kadar Artması Bekleniyor

Küresel talebin 2025'te günlük 1 milyon 850 bin varil artışla 106 milyon 310 bin varile ulaşması bekleniyor. OECD ülkelerinde talebin günlük 110 bin varil, OECD dışı ülkelerde ise 1 milyon 740 bin varil artması tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İran Devrim Muhafızları Ordusu yeni bildiri yayınladı! Gerçek Vaad 3 operasyonu sertleşiyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu yeni bildiri yayınladı! Gerçek Vaad 3 operasyonu sertleşiyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e karşı başlatılan “Gerçek Vaad 3” operasyonunun yeni dalgasında Tel Aviv yönetimine ait enerji altyapıları ve savaş uçağı yakıt tesislerini çok sayıda İHA ve füze ile hedef aldıklarını duyurdu. DMO, saldırıların sürmesi halinde operasyonların daha ağır ve geniş kapsamlı biçimde devam edeceğini açıkladı.

KAYNAK: İHA

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in saldırılarına karşılık olarak başlatılan operasyona ilişkin yayınladığı bildiride, "Saldırı ve ihlallerin sürmesi halinde operasyonlar daha da ağır ve geniş kapsamlı şekilde devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
 

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), İsrail’in saldırılarına karşılık olarak başlatılan "Gerçek Vaad 3" operasyonunun yeni dalgasına ilişkin bir bildiri yayınladı. Bildiride, Tel Aviv yönetimine ait askeri ve enerji altyapılarının çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ve füze ile hedef alındığı belirtildi. DMO Bildirisinde, "Gerçek Vaad 3" operasyonunun saldırı niteliğindeki aşaması, Siyonist rejimin bugünkü saldırı ve provokasyonlarına yanıt olarak devam etmektedir. Bu çerçevede, rejime ait savaş uçağı yakıtı üretim tesisleri ile enerji temin merkezleri, çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ve füze ile hedef alındı" ifadeleri kullanıldı.
 

Hava savunma sistemlerinin aktif olduğu belirtilen açıklamada, "Saldırı ve ihlallerin sürmesi halinde operasyonlar daha da ağır ve geniş kapsamlı şekilde devam edecektir. Ayrıca ülke genelinde konuşlu hava savunma ağı, şu ana kadar İsrail’e ait 3 seyir füzesi, 10 insansız hava aracı (İHA) ve onlarca mini İHA’yı tespit ederek etkisiz hale getirmiştir" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *