Türkgün Ekonomi Rusya'da imalat sanayi PMI haziranda arttı

Rusya'da imalat sanayi PMI haziranda arttı

Rusya'da imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında aylık 0,5 puan artarak 54,9 puana yükseldi. Bu artış, ülkenin imalat sektöründe olumlu bir ivme olduğunu gösteriyor. Endeksteki bu yükseliş, ekonomik büyüme ve istihdamda potansiyel bir artışın işaretleri olarak değerlendirilebilir.

KAYNAK: AA

S&P Global, Rusya'nın haziran ayına ilişkin imalat, hizmet ve bileşik PMI öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, imalat sanayi PMI haziranda bir önceki aya kıyasla 0,5 puan artarak 54,9 oldu.

Şirketlerde İmalat ve Yeni Siparişlerde Artış

S&P Global'den söz konusu artışa ilişkin yapılan açıklamada, ülkedeki şirketlerin imalatında ve yeni siparişlerde önemli artış yaşandığı belirtildi.

İstihdam Rekor Seviyeye Ulaştı

Ülkede güçlü talep koşullarının haziranda korunduğuna işaret edilen açıklamada, şirketlerin ilave personel alımları sayesinde istihdamın rekor düzeyde arttığı vurgulandı.

Yeni Siparişlerde Hızlı Artış

Açıklamada, "İmalat, yeni siparişlerdeki güçlü genişlemeyle hızla arttı. Dahası, söz konusu artış hızı son yedi buçuk yılın en yüksekleri arasında yer aldı." ifadelerine yer verildi.

Lojistik Sorunlar Girdi Fiyatlarını Arttırdı

Rusya'da devam eden lojistik sorunlarının maliyet enflasyonunu etkilediği bilgisine yer verilen açıklamada, girdi fiyatlarında Kasım 2023'ten bu yana en yüksek artışın kaydedildiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Türk Dünyası Türk Dünyası Devlet Bale Okulları Festivali Ankara'da yapıldı

Türk Dünyası Devlet Bale Okulları Festivali Ankara'da yapıldı

Uluslararası Türk Dünyası Devlet Bale Okulları Festivali, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ev sahipliğinde düzenlendi.

KAYNAK: AA

Hacettepe Üniversitesi'nden (HÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında HÜ Ankara Devlet Konservatuvarı ev sahipliğinde, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Türk dünyası sanatçılarını bir araya getirdi.

Festivale, Kazakistan'dan Aleksandr Seleznev Almatı Koreografi Okulu, Azerbaycan'dan Bakü Koreografi Akademisi, Kırgızistan'dan Çolponbek Bazarbaev Bişkek Koreografi Okulu ve Özbekistan'dan Özbekistan Devlet Koreografi Akademisi katıldı.

Amaç: Türk Dünyası'nın güçlü sanat birikimini zenginleştirmek

Türk dünyasının bale sanatındaki yetkinliğini gösteren festivalde, Türkiye'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarının ekipleri sahne aldı.

Türk Dünyası'nın güçlü sanat birikimini ortak paylaşımla zenginleştirmeyi amaçlayan etkinliğin gelecek yıllarda daha geniş katılımla sürdürülmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *