Türkgün Ekonomi Sakarya Üniversitesi öğrencilerine iş deneyimi ve gelir desteği sağlayacak proje hayata geçirilecek

Sakarya Üniversitesi öğrencilerine iş deneyimi ve gelir desteği sağlayacak proje hayata geçirilecek

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya İŞKUR iş birliğiyle gerçekleştirilecek program, gençlere iş deneyimi kazandırarak gelir desteği sağlayacak. Proje kapsamında, Türkiye İş Kurumu tarafından Sakarya Üniversitesi öğrencileri için bin 302 kontenjan oluşturuldu.

MUHABİR: Burcu Öner

İŞKUR Gençlik Programı'na Sakarya Üniversitesi öğrencileri için ayrılan kontenjanlar belirlendi. Hendek ve Merkez yerleşkeleri için toplam bin 302 kontenjan ayrıldı.

İŞKUR Gençlik Programı Kontenjanları

Sakarya Üniversitesi Hendek yerleşkesi için 76 kontenjan, Sakarya Üniversitesi Merkez yerleşkeleri için toplamda bin 226 kontenjan belirlendi. Programa katılmak isteyen öğrenciler için bazı şartlar bulunmaktadır.

Başvuru Koşulları

İŞKUR Gençlik Programına başvuruda bulunacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları, sigortalı çalışmıyor olmaları ve hane gelirinin net asgari ücretin 3 katını aşmaması gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin örgün eğitim görmesi, kaydını dondurmamış veya pasif durumda olmaması ve İŞKUR'a kayıtlı olmaları gerekmektedir.

İŞKUR Gençlik Programı başvuruları 10-15 Şubat 2025 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Program hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler www.genclik.iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün 3. Sayfa Bayram tatili için geldiği Antalya'da hayatını kaybetti

Bayram tatili için geldiği Antalya'da hayatını kaybetti

Antalya'nın Serik ilçesinde bayram tatilinde akrabalarını ziyarete gelen 37 yaşındaki Muhammet Gültekin, balık tutarken akıntıya kapılarak boğuldu. Olay sonrası yapılan arama çalışmaları sonucunda Gültekin'in cesedine ulaşıldı.

KAYNAK: İHA

Antalya'nın Serik ilçesinde bayram tatilinde akrabalarını ziyarete gelen 4 çocuk babası, balık tutmak istediği ırmakta akıntıya kapılarak boğuldu.
Olay, Sarıabalı Mahallesi, Köprüçayı Irmağı'nda saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Bayram tatili için Adana'dan Serik ilçesine gelen Muhammet Gültekin (37), akrabalarıyla birlikte Köprüçayı Irmağı'na geldi. 

Burada serpme ile balık avlamak için kayalıklara çıktıktan sonra dengesini kaybederek suya düşen Gültekin, bir süre sonra akıntıya kapıldı. Durumu fark eden akrabaları 112 acil çağrı merkezini arayarak yardım istediler. Olay sonrası bölgeye Jandarma Su Altı Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler su içerisinde yaptığı incelemede Gültekin'in cansız bedenine ulaşarak kıyıya çıkardı. 

Savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırılan 4 çocuk babası Muhammet Gültekin'in cansız bedeni otopsi işlemlerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *