05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi mayısta yıllık bazda yüzde 66,8 arttı

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi mayısta yıllık bazda yüzde 66,8 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66,8 artış göstererek mayıs ayında önemli bir büyüme kaydetti. Bu veriler, ekonomik aktivitenin canlanmaya başladığını ve sektörlerin olumlu bir ivme yakaladığını gösteriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi mayısta yıllık bazda yüzde 66,8 arttı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ait ciro endekslerini duyurdu. Bu doğrultuda, mevsimsellik ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksi, mayıs ayında önceki aya göre %0,8 arttı.

Sanayi ve İnşaat Sektörleri

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, yıllık bazda %60,4 artış gösterdi. Aynı dönemde mevsimsel etkilerden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya kıyasla %1,5 yükseldi. İnşaat sektöründe ise takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi %87,4 artarken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi %5,7 arttı.

Ticaret ve Hizmet Sektörleri

Ticaret sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre %65,1 yükseldi. Ancak mevsimsel ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi bir önceki aya göre %0,7 azaldı. Hizmet sektöründe ise takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi %80,6 artış gösterdi. Mevsimsel ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi ise bir önceki aya göre %3,4 yükseldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cillian Murphy'i görenler tanıyamadı! Şimdi bambaşka biri

Cillian Murphy'i görenler tanıyamadı! Şimdi bambaşka biri