Türkgün Ekonomi Sanayi ve Ticaret Kanunu Teklifi yasalaştı

Sanayi ve Ticaret Kanunu Teklifi yasalaştı

Sanayi ve ticarete yönelik yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Yeni düzenlemeyle KOSGEB aidatları artırılabilecek, TÜBİTAK burs verebilecek, ceza miktarları yükseltildi.

KAYNAK: AA

Sanayi ve ticaret alanındaki düzenlemeleri içeren yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemeyle KOSGEB aidatları artırılabilecek, TÜBİTAK burs verebilecek ve idari para cezaları yükseltildi.

KOSGEB AİDATLARI ARTABİLECEK

Yeni yasayla birlikte Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) ödenen aidatlar, Cumhurbaşkanı tarafından 2 katına kadar artırılabilecek.

TÜBİTAK’TAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS

TÜBİTAK, üstün başarısıyla öne çıkan gençlere, Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine tabi olmaksızın burs sağlayabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, hizmet, muayene, bakım, takip ve kontrol faaliyetlerine ilişkin zorunlu standartlara aykırı hareket eden gerçek ve tüzel kişilere 12 TL’den 482 bin TL’ye kadar para cezası uygulanabilecek.

Ayrıca, ölçü ve ölçü aletlerinin muayene, tamir ve ayar işlemlerine aykırı hareket edenlere 5 bin TL ile 50 bin TL arasında idari para cezası kesilebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Şehit İstihkam Uzman Çavuş Önder Özen son yolcuğuna uğurlandı

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Önder Özen son yolcuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe (Hakurk) Operasyon bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyeti sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Önder Özen'in naaşı, memleketi Afyonkarahisar'da toprağa verildi.

Şehit Özen'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak Sinanpaşa ilçesine bağlı Çobanözü köyündeki baba evine getirildi.

Şehidin cenazesi eve getirildiği sırada, annesi ile ağabeyi asker selamı verdi.

Burada helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Çobanözü İlkokulu bahçesinde öğle namazını müteakip İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Bir kadın komutan, şehidin 4 yaşındaki kızı Alya'nın kıyafetine, babasının fotoğrafı ve "şehit çocuğu" yazan kağıdı toplu iğne ile taktı.

Komutanın "dikkat edelim iğne sana batmasın" sözleri üzerine Alya da "Toplu iğne babama batıyor. Babaya batmadan kenardan yapalım." dedi.

Törende tabuta sarılan şehidin eşi Yeşim, babası Hasan ve annesi Havva Özen gözyaşı döktü

Daha sonra şehidin cenazesi, köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, İkmal ve Garnizon Komutanı Fatih Dağlı, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *