Türkgün Ekonomi SPK’dan 5,85 milyar liralık borçlanma aracı ihracına onay

SPK’dan 5,85 milyar liralık borçlanma aracı ihracına onay

SPK, aralarında CW Enerji, Koç Fiat Kredi ve Karsan’ın da bulunduğu üç şirketin toplam 5,85 milyar TL’lik borçlanma aracı ihracına onay verirken, bazı girişim ve gayrimenkul yatırım fonlarının kuruluşuna izin verdi. Mevzuata aykırı hareket eden yedi kuruluşa ise toplam 2,6 milyon TL para cezası kesildi.

KAYNAK: AA

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), üç şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

SPK bültenine göre, CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 3 milyar lira, Koç Fiat Kredi Finansman AŞ'nin 1 milyar 850 milyon lira, Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 milyar liralık tahvil ve finansman bonosu şeklindeki borçlanma aracı ihraç başvurusuna ve Emlak Varlık Kiralama AŞ'nin 100 milyon liralık eser sözleşmesine dayalı yeşil kira sertifikası ihraç başvurusuna onay verildi.

Kurul, Argeus Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Gayrimenkul Şemsiye Fonunun, Han Varlık Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Girişim Sermayesi Şemsiye Fonunun ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Girişim Sermayesi Şemsiye Fonunun kuruluşuna izin verilmesi taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

SPK ayrıca, Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Birinci Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu, Hedef Portföy Yönetimi AŞ Artinvest Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Hedef Portföy Yönetimi AŞ Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Rota Portföy Yönetimi AŞ Dördüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Rota Portföy Yönetimi AŞ Beşinci Gayrimenkul Yatırım Fonunun kuruluşlarına izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgelerinin onaylanması taleplerini kabul etti.

İdari para cezaları ve suç duyuruları

Kurul, bilgi sistemleri bağımsız denetimi sonucunda tespit edilen mevzuata aykırılıkları tespit edilen 7 kuruluşa toplamda 2 milyon 644 bin 639 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca SPK, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 23 internet sitesine erişimin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca hukuki işlemlerin yapılması kararını aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Adana'da 15 yıllık husumet kanlı kavgaya dönüştü: Bir kişi öldü

Adana'da 15 yıllık husumet kanlı kavgaya dönüştü: Bir kişi öldü

Adana'nın Feke ilçesinde, 15 yıllık husumet yüzünden kıraathanede başlayan tartışma sonucu 55 yaşındaki M.T., 62 yaşındaki Bayram Acar'ı bıçaklayarak öldürdü.

KAYNAK: AA

Adana'nın Feke ilçesi Paşalı Mahallesi’nde yaşanan olayda, yıllardır süren husumet kanlı bir çatışmaya dönüştü. 55 yaşındaki M.T. ile 62 yaşındaki Bayram Acar arasında kıraathanede başlayan tartışma, ne yazık ki cinayetle sonuçlandı.

Kıraathanede Sözlü Tartışma Kavgaya Dönüştü

İddiaya göre, yaklaşık 15 yıldır aralarında husumet bulunan iki kişi, köy kahvesinde karşılaştı. Başlangıçta sözlü olarak gerçekleşen tartışma, kısa sürede şiddetli kavgaya dönüştü. Olayın yaşandığı mekan, bir anda gerilim ve kaosun merkezi haline geldi.

Defalarca Bıçaklanan Bayram Acar Ağır Yaralandı

Kavgada M.T., yanında taşıdığı bıçağı kullanarak Bayram Acar'ı vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladı. Kanlar içinde kalan Acar, olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hızlıca hastaneye sevk edildi. İlk müdahale Kozan Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Acar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Zanlı M.T. Jandarma Ekipleri Tarafından Yakalandı

Cinayetin ardından kaçan zanlı M.T., jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan M.T.’nin adli işlemleri ve olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *