24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Tether'den Türkiye'ye 'Bor Token' teklifi

Tether'den Türkiye'ye 'Bor Token' teklifi

Tether’in Türkiye’ye bor minerallerini temsil edecek dijital tokenlar yaratma önerisi sunduğu öne sürüldü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tether'den Türkiye'ye 'Bor Token' teklifi
KAYNAK: Bloomberg

Bloomberg'ün haberine göre; Tether, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye’nin bor minerallerini temsil eden dijital tokenlar yaratma önerisini sundu. Tether’in bu teklifi, Türkiye’nin sahip olduğu bor kaynaklarının blockchain tabanlı tokenizasyonuyla dijitalleştirilmesi ve bu yolla yeni yatırım fırsatlarının yaratılmasını hedefliyor.

TETHER’DEN TOKENİZASYON TEKLİFİ

Tether’in sunduğu öneri, bor minerallerinin dijital temsillerinin yaratılması amacıyla blockchain teknolojisi kullanarak tokenizasyon süreçlerini başlatmayı hedefliyor. Bu süreç, madencilik gibi geleneksel sektörlerin dijitalleşmesiyle yeni ticaret ve yatırım olanakları sunmayı amaçlıyor.

DİJİTAL VARLIK BORSASI FİKRİ

Görüşmelerde ayrıca, İstanbul Finans Merkezi'nde bir dijital varlık borsası kurulması fikri de ele alındığı belirtiliyor. Ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan bir yetkili, projenin henüz erken aşamada olduğunu ve şu an için uygulanabilir olmadığını ifade etti.

TÜRKİYE BOR REZERVLERİNDE LİDER

Türkiye, dünya bor rezervlerinin yüzde 70'inden fazlasını kontrol ediyor ve 2024 yılı için bu alandan yaklaşık 1,3 milyar dolar gelir bekleniyor. Bor mineralleri, seramikten gübreye kadar pek çok endüstride kritik bir rol oynuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KKM hesap bakiyelerinde en hızlı düşüş!

KKM hesap bakiyelerinde en hızlı düşüş!