25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Ticaret Bakanlığı, savunma sanayi firmalarına destekleri anlattı

Ticaret Bakanlığı, savunma sanayi firmalarına destekleri anlattı

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, bakanlığın ticareti geliştirmek için attığı adımları ve ihracatçılara sunduğu destekleri savunma sanayi firmalarına anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ticaret Bakanlığı, savunma sanayi firmalarına destekleri anlattı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'daki yerleşkesine yapılan terör saldırısını kınayarak, "Bu hain eylemler amacına ulaşamayacak. Daha da güçlenerek dimdik ayakta duracağız." dedi.

Türkiye'nin İhracat Başarısı

Kılıçkaya, Türkiye'nin son dönemde ihracatta önemli başarılar elde ettiğini belirterek, geçen yıl 256 milyar dolarlık ihracat yapıldığını hatırlattı. Ürün çeşitliliğinde artış yaşandığını vurgulayan Kılıçkaya, yüksek ve orta yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatının da arttığını söyledi.

Savunma Sanayisi Önemli Bir Sektör

Bakan Kılıçkaya, savunma sanayisinin 12 milyar doları aşan cirosu, 80 binden fazla istihdamı ve 180'den fazla ülkeye ihracatıyla ülkenin önde gelen sektörlerinden biri olduğunu vurgulayarak, savunma sanayisi ihracatının hızla arttığını ifade etti. Kılıçkaya, Türkiye'nin ihracatının 7 kat artmasına karşın savunma sanayisi ihracatının 22 kat arttığına dikkat çekti.

Kolay İhracat Platformu ve Destekler

Kılıçkaya, ihracatı desteklemek amacıyla "Kolay İhracat Platformu"nun hayata geçirildiğini belirterek, bu platformun firmalara ürünlerini hangi ülkelere satabileceklerini, gümrük tarifelerini ve önemli fuarları gösterdiğini açıkladı. Ayrıca Kılıçkaya, ihracat desteklerinden faydalanma konusunda firma sahiplerine bilgi verdi ve destek programları hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Destek Programları

Kılıçkaya, yurt dışı marka tescili, fuar destekleri, yeşil mutabakata uyum projesi, küresel tedarik zinciri ve diğer destek programları hakkında da detaylı bilgiler vererek, Türk firmalarının ihracatlarını artırmalarına yardımcı olacak adımları anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çin Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu

Çin Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu