Türkgün Ekonomi TRT payı kaldırılacak mı? Elektrik faturaları düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

TRT payı kaldırılacak mı? Elektrik faturaları düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yapılan Kabine Toplantısının ardından elektrik faturalarındaki TRT payı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kış aylarının gelmesiyle beraber, vatandaşlar, TRT payı kaldırılacak mı? Elektrik faturaları düşecek mi diye merak ediyor.

Bugün (8 Kasım) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda  önemli kararlar alındı. Toplantı sonrası Erdoğan kameralar karşısına geçip kamuoyunu bilgilendirdi. En çok merak edilen konulardan biri elektrik faturalarının düşüp düşmeyeceği sorgulanıyor. Peki, TRT payı kaldırılacak mı? Elektrik faturaları düşecek mi? İşte detaylar...

ELEKTRİK FATURALARI DÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık."

"Okullar açık mı kalacak kapanacak mı tartışması artık sona ermelidir. Okullardaki yüz yüze eğitim-öğretim kesinlikle devam edecektir."

TRT PAYI NEDİR?

TRT Gelirleri Kanunlarına istinaden aktif elektrik enerjisi bedeli üzerinden %2 oranında alınan ve TRT'ye iletilen bedeldir. Sanayi sicil belgesine sahip müşteriler ve OSB'ler için TRT muafiyeti uygulanmaktadır.

ENERJİ FONU NEDİR?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından tespit edilen sektör alt yapı giderlerine ait katkı payı olup, Şirketimiz ilgili mevzuat gereği bu bedeli faturalarda göstererek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na bu bedeli aynen aktarmakla yükümlüdür. 3096 sayılı Türkiye Elektrik Kurumu Dışındaki Kuruluşların Elektrik Üretimi, İletimi, Dağıtımı ve Ticareti ile Görevlendirilmesi Hakkında Kanun uyarınca, aktif enerji tüketim tutarı üzerinden % 0,7 oranında alınan bedeldir. (1 Ocak 2021 tarihi öncesi Enerji Fonu oranı aktif enerji tüketim tutarı üzerinden %1 olarak alınmaktaydı.)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İran, İsrail'e nefes aldırmıyor! 9. dalga başladı, gece boyunca sürecek

İran, İsrail'e nefes aldırmıyor! 9. dalga başladı, gece boyunca sürecek

İran Devrim Muhafızları, İsrail'e karşı 9’uncu İHA ve füze saldırı dalgasının başladığını duyurdu; saldırıların gece boyunca süreceği bildirildi.

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Orta Doğu’da İsrail ile İran arasında devam eden gerilim her geçen saat daha da derinleşiyor. İsrail ordusu, Uluslararası Tahran Havalimanı’nda bulunan İran’a ait iki F-14 tipi savaş uçağını insansız hava aracı (İHA) ile vurduğunu açıkladı. Bu gelişmenin hemen ardından İran, İsrail’e karşı başlattığı İHA ve füze saldırılarının 9. dalgasına geçtiğini duyurdu.

İsrail'den Tahran’a İHA Saldırısı

İsrail Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Effie Defrin, düzenlediği basın toplantısında, İran’ın nükleer programı ve füze kapasitesine karşı “saldırıların genişletildiğini” belirtti. Defrin, İran hava savunma sistemleri, füze taşıyan araçlar ve İHA yüklü kamyonların hedef alındığını kaydederek, Uluslararası Tahran Havalimanı’nda konuşlu iki F-14 savaş uçağının İHA’larla vurulduğunu açıkladı. Saldırının görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

İsrail ayrıca geçtiğimiz günlerde İran devlet televizyonu binasına hava saldırısı düzenlemiş, binayı “orduya hizmet veriyor” diyerek hedef göstermişti.

İran’dan Sert Karşılık: 9. DalgaBaşladı

İsrail’in artan saldırılarına karşılık veren İran, Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini aracılığıyla yeni bir açıklama yaptı. Naini, İsrail’e yönelik 9. füze ve İHA saldırısı dalgasının başladığını ve bu saldırıların gece boyunca süreceğini duyurdu.

“Topraklarınızı Terk Edin”

İran devlet televizyonu üzerinden yayımlanan bir başka dikkat çekici açıklamada, İsraillilere “ülkeyi terk etmeleri” yönünde çağrı yapıldı. Açıklamada, “İşgal altındaki toprakları terk edin ki yaşayabilesiniz” denildi. Aynı açıklama içinde, İsrail’in önde gelen iki televizyon kanalı Kanal 12 ve Kanal 14’e de "tahliye" çağrısı yapıldı.

Bu uyarı, İsrail'in İran devlet televizyonuna saldırmadan önce yaptığı benzer tahliye çağrısına "misilleme" olarak yorumlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *