Türkgün Ekonomi Türkiye yerli doğal gaz ile başardı! 1,5 milyon hanenin ihtiyacının karşılanıyor

Türkiye yerli doğal gaz ile başardı! 1,5 milyon hanenin ihtiyacının karşılanıyor

Türkiye Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz ile dışa bağımlılığı bitiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda üretilen günlük 4 milyon metreküp doğal gazla 1,5 milyon hanenin ihtiyacının karşılandığını bildirdi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023 sonu itibarıyla doğal gaza erişebilen nüfusun bir önceki yıla göre 1,1 milyon artarak 71,3 milyona ulaştığını bildirdi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 2023'te yapılan doğal gaz arzı çalışmalarına ilişkin verileri açıkladı.

2022 sonunda 743 yerleşim yerinde 70,2 milyon nüfusa doğal gaz ulaştırıldığını aktaran Bayraktar, geçen yıl sonu itibarıyla doğal gaz erişimi olan yerleşim yeri sayısının 836'ya çıkartıldığını kaydetti.

Bayraktar, "Bir yandan Karadeniz'de keşfettiğimiz yerli gazımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunarken diğer yandan son bir yılda 93 yeni yerleşim yerini daha doğal gaz konforuyla tanıştırdık. Doğal gaza erişebilen nüfus da 2022'ye oranla 1,1 milyon artarak 71,3 milyona ulaştı." ifadelerini kullandı.

2002'de sadece Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir'de doğal gaz kullanıldığını anımsatan Bayraktar, 2018 sonu itibarıyla 81 ilin tamamının doğal gazla buluşturulduğunu belirtti.

Bayraktar, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda her gün 4 milyon metreküp doğal gazın şebekeye verildiğini belirterek "1,5 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Elbette bununla kalmayacağız. Günlük üretimi önce 10 milyon metreküpe, daha sonra da 40 milyon metreküpe çıkartacağız. Doğal gazın üretiminde, kullanımının yaygınlaştırılması ve evlere, iş yerlerine ulaştırılmasında bir başarı hikayesi yazıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Trabzonspor, Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile karşılaşacak

Trabzonspor, Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile karşılaşacak

Trabzonspor, Türkiye Kupası finalinde yarın Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Gaziantep Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak maçı hakem Cihan Aydın yönetecek. Bordo-mavililer, hem 10. kez kupayı müzesine götürmek hem de Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek istiyor.

KAYNAK: AA

Trabzonspor, Türkiye Kupası finalinde yarın Galatasaray ile kozlarını paylaşacak.

Final mücadelesi, Gaziantep Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak ve karşılaşmada hakem Cihan Aydın düdük çalacak.

Bordo-mavililer, Galatasaray karşısında kulüp tarihindeki 10. Türkiye Kupası zaferini yaşamak ve Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek için sahaya çıkacak.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılacak son antrenmanın ardından özel uçakla Gaziantep’e gidecek olan Trabzonspor’da, Hüseyin Türkmen, Enis Destan ve genç kaleci Onuralp Çevikkan sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *