20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Türkiye'nin 2035 enerji yol haritası açıklanıyor

Türkiye'nin 2035 enerji yol haritası açıklanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yarın Türkiye'nin 2035 yılına kadar olan enerji dönüşümü ve yenilenebilir enerji stratejisini içeren yol haritasını İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde açıklayacak. Enerji sektörünü ilgilendiren bu önemli açıklama, ülkenin gelecekteki enerji politikalarına ışık tutacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin 2035 enerji yol haritası açıklanıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilecek "Enerji Dönüşümü- Yenilenebilir Enerji 2035" tanıtım toplantısına özel sektör temsilcileri, ilgili STK'ler, uluslararası şirketlerin yöneticileri, bürokratlar ve basın mensupları katılacak.

Bakan Bayraktar, toplantıda 11 yılı kapsayan dönemde Türkiye'nin enerji dönüşümü ve yenilenebilir enerji vizyonunu paylaşacak.

Ayrıca, yeni Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) duyurusunu yapacak olan Bayraktar, YEKA yarışmasının kapsamını açıklayacak.

Bayraktar, söz konusu toplantıda elektrik üretim ve tüketim bölgeleri arasında kurulacak yeni iletim hatlarıyla ilgili bilgiler verecek, yatırım izin süreçlerinin hızlandırılmasıyla ilgili çalışmaları anlatacak.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanlığı duyurdu: 2,8 milyon araç denetlendi

İçişleri Bakanlığı duyurdu: 2,8 milyon araç denetlendi