18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Ulaşım desteğinden 132 bini aşkın öğrenci yararlandı

Ulaşım desteğinden 132 bini aşkın öğrenci yararlandı

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrenciler için sağlanan ulaşım desteği, bugüne kadar 132 binden fazla öğrencinin ulaşım giderlerini karşıladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ulaşım desteğinden 132 bini aşkın öğrenci yararlandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın farklı illerde eğitim alan öğrencilere şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduğunu açıkladı.

Destek Programı Başladı

Bakan Göktaş, destek programının 2022 yılı Aralık ayında başladığını ve sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilere yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerinin karşılandığını belirtti.

Başvurular Vakıflara Yapılacak

Bakan Göktaş, öğrencilere ve ailelerine destek olma çabalarının devam ettiğini vurgulayarak, öğrencilere 2024 yılı için verilen destek üst limit tutarının tek yön için 1250 TL olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar 56 milyon TL'nin üzerinde kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldığını söyledi.

Öğrencilerin Yanında Olmaya Devam Edilecek

Bakan Göktaş, 132 binden fazla öğrencinin ulaşım desteğinden faydalandığını açıkladı. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin her an yanlarında olacaklarını belirterek, bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her kesimine ulaşmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Göktaş, destek programına başvuruların öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası'ndan Carry trade videosu! Carry trade nedir?

Merkez Bankası'ndan Carry trade videosu! Carry trade nedir?