Türkgün Ekonomi Yurt dışından ikinci telefona yasak

Yurt dışından ikinci telefona yasak

Ticaret Bakanlığının vergi kayıp ve kaçağını önlemek amacıyla yaptığı düzenlemeye göre, hediyelik eşya statüsünde veya beyana aykırı şekilde yolcu beraberinde yurda sokulmak istenen ikinci cep telefonlarının maktu vergileri ödenerek teslim edilmesi uygulaması kaldırıldı.

KAYNAK: AA

Ticaret Bakanlığı, muafiyet fazlası getirilen cep telefonlarının yurda girişinde vergi kayıp ve kaçağının önüne geçilmesi amacıyla uygulamada değişiklik yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yolcu beraberinde yurda sokulmak istenilen eşyalar kapsamının, Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkındaki Karar kapsamında düzenlendiği belirtilerek, "GSM-cep telefonu"nun da liste kapsamında yer aldığı anımsatıldı.

Cep telefonunun, yabancı misyon mensupları hariç, yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılması kaydıyla, üç takvim yılında 1 adet getirilebildiğine işaret edilen açıklamada, bu cep telefonunun da yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde gümrük vergilerinden muaf olarak serbest dolaşıma sokulabildiği vurgulandı.

Açıklamada, bunun haricinde yolcu beraberinde hediyelik eşya statüsünde veya posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muafen veya vergileri ödenmesi suretiyle dahi cep telefonu getirilmesinin mümkün olmadığının altı çizilerek, şöyle devam edildi:

"Kararın uygulanması esasında, yolcuların beraberindeki eşya statüsünde ve muafiyet limiti dışında beyanlarına aykırı olarak getirdikleri cep telefonunun gümrük vergilerinin iki kat olarak alınması ve eşyanın sahibine teslim edilmesi, bu durumda, 1 adet muafiyet sınırını aşan ve vergileri alınarak teslim edilen telefonların getiren kişi veya üçüncü kişiler adına ulusal ağa tanıtılarak doğabilecek vergi kayıp ve kaçağının önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbir alındı. Bölge Müdürlüklerince, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna 1 adet muafiyet sınırını aşan telefonların kişi ve IMEI numaralarının bildirilmesi gerektiği hususu talimatlandırılmıştır."

MUAFİYET FAZLASI TELEFONLAR 3 AY GÜMRÜK AMBARLARINDA BEKLETİLEBİLECEK

Düzenlemeyle sadece yolcu beraberinde getirilen kişisel eşya statüsünde olan bir adet cep telefonuna muafiyet tanınması uygulamasında değişiklik olmadığına vurgu yapılan açıklamada, yolcu beraberi hediyelik eşya statüsünde veya beyana aykırı bir şekilde yurda sokulmak istenen ikinci cep telefonlarının İMEİ kaydı yapılmamak suretiyle kullanımı engellenemediği için bu kapsamdaki telefonun maktu vergileri ödenerek teslimi uygulamasının kaldırıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Bununla birlikte yolcu beraberinde muafiyet fazlası olarak getirilen cep telefonunun, yolcu tarafından tekrar yurt dışına çıkışında teslim alınmak istenmesi halinde Gümrük Kanunu'nda belirtilen 3 aylık süre boyunca gümrük ambarlarında bekletilmesi ve süre içerisinde yolcunun tekrar yurt dışına çıkarken beraberinde teslim edilerek iade edilmesi mümkün bulunmaktadır." bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Voleybol VakıfBank Kadın Voleybol Takımı dördüncülükle yetindi | Cev Şampiyonlar Ligi'nde maç sonucu: Numia Vero Volley 3-1 VakıfBank

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı dördüncülükle yetindi | Cev Şampiyonlar Ligi'nde maç sonucu: Numia Vero Volley 3-1 VakıfBank

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final üçüncülük maçında temsilcimiz VakıfBank, İtalyan ekibi Numia Vero Volley’e 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla VakıfBank organizasyonu dördüncü sırada tamamlarken, Vero Volley bronz madalyanın sahibi oldu.

MUHABİR: Ali Öncü

İstanbul’daki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi üçüncülük maçında VakıfBank, Numia Vero Volley’e 25-15, 25-19, 23-25 ve 25-18'lik setlerle 3-1 yenilerek dördüncülükle yetindi.

Maçın Özeti

Karşılaşmanın ilk setinde Egonu’nun etkili servisleriyle öne geçen Vero Volley, seti 25-15 kazanarak üstünlük kurdu. İkinci sette Danesi ve Cazaute’nin hücum katkısıyla farkı açan İtalyan temsilcisi, bu seti de 25-19 aldı. Üçüncü sette VakıfBank, Zehra Güneş ve Van Ryk’ın öne çıktığı performansla 23-25 ile umut tazeledi. Ancak dördüncü sette tekrar kontrolü eline alan Vero Volley, 25-18 ile maça noktayı koydu.

Bu sonuçla Numia Vero Volley turnuvayı 3. sırada tamamlarken, son şampiyon unvanıyla gelen VakıfBank, bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi’ni 4. sırada bitirmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *