18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler 2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

Evlilik hayali kuran binlerce kişi 2024 yılında düğün yapmanın maaliyetlerini hesaplıyor. Beyaz eşyadan, koltuk takımlarına, gelinlik ve damatlık derken bütçe epey zorlanıyor. Peki, 2024 yılında düğün yapmanın maliyeti ne kadar?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Yılında Düğün Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?
KAYNAK: Haber Merkezi

Düğün planlamak evlilik açısından oldukça önemli ve tüm maaliyetlerin göz önünde bulundurulması gereken bir konudur. 2024 Düğün maliyeti yapmak istediğiniz düğün modeline göre değişiklik gösterebileceği gibi içinde bulunduğunuz mevsime göre de değişiklik gösterebilmektedir.

  • Düğün salonu ücretleri,
  • Profesyonel fotoğraf ve video maliyetleri,
  • Gelinlik ve damat maliyetleri,
  • Ev eşyaları,
  • Kira maliyetleri,
  • Davetiye maliyetleri.

Başta olmak üzere ekstraya kaçan ve/veya istek durumunda olan pek çok maliyet bulunmaktadır. Ortalama maliyetlerin içinde bulunduğunuz yıla göre değişiklik gösterebilir ancak 2024 yılı için ortalama maliyet içeriğimizde.

Ortalama Düğün Salonu Maliyeti Ne Kadardır?

Düğün salonu maliyeti düğün yapmak için gerekli olan maliyetin en önemli ve en büyük kısmını oluşturur.

Türkiye genelinde ortalama olarak düğün salonu maliyetleri 50 bin TL ile 150 bin TL arasında.

Düğünün gerçekleştirildiği şehir büyüklüğü de düğün salonu fiyatlarını doğrudan etkilemekte.

Düğün salonlarının sağladığı avantajlardan bağımsız olarak küçük bir şehirde veya ilçede ortalama bir düğün salonu kiralamanın maliyeti 30 bin TL ila 70 bin TL arasında olmaktadır.

Düğün salonlarına ek olarak almak istediğiniz yemek, müzik, ışıklandırma gibi hizmetler de 20 bin TL ile 50 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Düğün Fotoğrafçısı Ücretleri Ne Kadardır?

Düğün sırasında profesyonel fotoğraflar ve videolar çekmek anın ölümsüzleştirilmesi için oldukça önemlidir.

İhtiyacınız ve isteklerinize göre özelleştirerek maliyet planlaması yapabilirsiniz ancak genel olarak bakıldığında profesyonel fotoğraf çekim maliyetleri 10 bin TL ila 40 bin TL arasında değişiklik gösterebiliyor.

Drone çekimleri, düğün hikaye videoları, albümler ve baskılar da ekstra ücretlendirme olarak karşımıza çıkmakta. Ekstra hizmetler de seçilmesi durumunda hali hazırdaki maliyetlere 5 bin TL ila 15 bin TL bandında eklemeler yapabilmekte.

Gelinlik ve Damatlık Masrafları Ne Kadardır?

Gelinlik ve damatlık ücretleri bir düğünde olmazsa olmaz giderlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. 2024 düğün maliyeti listemize göre;

Gelinlik ücretleri:

Marka, tasarım, süslemeler, kumaş kısaca gelinlik modeline göre değişiklik gösterebilmekte. Ortalama olarak günümüzde gelinlik fiyatları 10 bin TL ila 70 bin TL arasında değişiklik gösterebiliyor.

20 bin TL ve üzerindeki maliyetlerde özel dikim gelinliklere ulaşmak mümkündür.

Damatlık ücretleri:

Gelinlik modellerinde olduğu gibi damatlıklar da marka, modele göre değişiklik gösterebilir.

Hazır modeller 5 bin TL ila 15 bin TL arasında değişirken. özel dikim damatlıklar 10 bin TL ila 25 bin TL arasında değişiklikler gösterebilmektedir.

Düğün Davetiyeleri ve Diğer Baskı Malzemeleri Maliyeti Ne Kadar?

2024 düğün maliyeti listesine düğün davetiye masrafları ve diğer baskı masrafları da eklenince liste iyice kabarıyor.

  • Davetiye ücretleri: Ortalama bir davetiyenin oluşturulması ve 100 adet baskı alınması Bin TL ile 5 bin TL arasında değişiklik gösterebilmekte.
  • Ek baskılar: Menü kartları, masa numaraları, teşekkür kartları ve benzeri kartların ortalama maliyetleri de 500 TL ila 2 bin TL arasında değişiklik gösterebiliyor.

Ev Eşyaları İçin Ödenmesi Gereken Ortalama Ücret Ne Kadardır?

Düğün salonu maliyeti ve benzeri maliyetlerden sonra ev eşyaları için de bütçe ayırılması gerekiyor. Söz konusu bütçe 2024 yılında ortalama olarak şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Mobilyalar: Ortalama bir mobilya listesi için oturma grubu, yatak odası, yemek odası ve benzeri maliyetler 50 bin TL ila 150 bin TL arasında,
  • Beyaz eşyalar: Buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi gibi temel eşyalar 30 bin TL ila 60 bin TL arasında,
  • Diğer ev gereçleri: Küçük ev aletleri, dekoratif ihtiyaçlar ve diğer giderler 10 bin TL ila 30 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yazın Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazın Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler