19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Giderilir?

Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Giderilir?

Çamaşır makinesi kokusu, çamaşırlarınıza kötü bir koku bulaştırabilir ve makinenizin performansını olumsuz etkileyebilir. Bu sorunu çözmek için evde doğal malzemeler kullanarak kolayca kokuyu gidermek mümkündür.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çamaşır Makinesi Kokusu Nasıl Giderilir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Çamaşır makinesinde kötü koku oluşumu, evlerimizde sıkça karşılaştığımız can sıkıcı problemlerden biridir. Peki, çamaşır makinesinin kokma nedenleri nelerdir? Koku oluşumunun önüne geçmek mümkün müdür? Çamaşır makinesi kokusunu giderme yolları ile ilgili ayrıntılar, yazımızın devamında sizlerle...

Çamaşır Makinesinde Koku Oluşmasının Nedenleri Nelerdir?

1) Çamaşır makinenizin ıslak veya nemli kalması, zaman içerisine bakteri oluşumuna yol açar. Bu durumda makinenizden kötü kokular yayılmaya başlar. Dolayısıyla çamaşırlarınızı yıkayıp makineyi boşalttıktan sonra kapağını hemen kapatmamanız gerekir. Yıkama işleminin ardından en az 30-45 dakika boyunca makinenizin kapağını açık tutarak içerisindeki buhar, nem ve ıslaklığın tamamen kurumasını sağlamanız, koku ve bakteri oluşumunu önlemek açısından oldukça önemlidir.

2) Yıkama sonrasında bazen makinenin lastik kısmında pis su birikimi meydana gelebilir. Lastik ile kazan arasındaki bağlantı noktalarında biriken suyu mutlaka temizlemeniz gerekir. Aksi takdirde lastiğin bazı kısımlarında sararmalar, kötü koku oluşumu ve zamanla yıpranmalar meydana gelebilir. Temizleme işlemini sirkeli su ve temiz bir bez yardımıyla gerçekleştirmeniz önerilir.

3) Makinenizde tıkanıklık olup olmadığını kontrol edin. Çorap, madenî para ve sütyen demiri çamaşır makinelerini tıkayan başlıca parçalardır. Bu malzemelerin meydana getirdiği tıkanmalar, makine içerisinde su birikmesine yol açar. Hortum veya su pompasında oluşan tıkanıklıklar, makinenizin hem çalışma performansını olumsuz yönde etkiler hem de bakteri oluşumunu önemli ölçüde hızlandırır.

Çamaşır Makinesi Kokusunu Gidermek için Hangi Doğal Yöntemler Kullanılabilir?

Çamaşır makinesi kokusunu gidermek için; sirke, limon, ılık su, karbonat ve tarçın gibi doğal malzemelerden faydalanabilirsiniz. Makinenizdeki kötü kokuyu gidermek amacıyla ılık su, limon ve çubuk tarçından meydana gelen organik bir karışım hazırlayabilirsiniz. Böylece hem bakteri oluşumunu azaltabilir hem de makinenizin çok daha güzel ve taze bir koku ile dolmasını sağlayabilirsiniz. Eğer kazan bölümünde paslanma sorunu mevcutsa bunu sirke-karbonat karışımı ile kökten çözebilirsiniz. Bu karışım, pas sökücü özelliğinin yanı sıra olası kireç problemlerini de en aza indirir. Dolayısıyla aslında kireç çözücü işlevi de görür.

Çamaşır Makinesinde Koku Oluşumunu Önlemek için Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çamaşır makinesinde kötü koku oluşumunu önlemek için:

  • Çamaşırlarınızı makineye atmadan önce mutlaka ceplerini kontrol edin. Peçete, madenî para, not kâğıdı gibi malzemelerin kıyafetler içerisinde kalmamasına özen gösterin.
  • Çamaşırlarınızı uzun süreler boyunca kirli sepetinde biriktirmeyin. 4-5 günden fazla kirli sepetinde bekletilen nemli çamaşırlar, küf ve bakteri oluşumu gibi sorunlara yol açar. Bu durum, hem çamaşırlarınızın deforme olmasına hem de makinenizin kötü kokmasına sebebiyet verebilir.
  • Makinenizin kazan hacmini sonuna kadar doldurmayın. Çamaşırlarınızın yıkama esnasında rahatça yer değiştirebilmesi için kazanın üst kısmında bir miktar boşluk bırakın.
  • Çamaşırlarınızı yıkama işlemini uygun sıcaklık ve doğru süre ayarına getirerek gerçekleştirin. Yıkama ayarını belirlerken çamaşırlarınızın rengi, kumaş özellikleri ve kirlilik düzeyini göz önünde bulundurun.
  • Kalitesiz çamaşır deterjanı, yumuşatıcı ve kireç çözücüler kullanmaktan olabildiğince kaçının. Ucuz ve düşük kaliteli kimyasallar, makinenizin çeşitli bölgelerinde tahribat meydana gelmesine yol açarak koku problemini tetikler.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aventurin Taşı Faydaları Nelerdir?

Aventurin Taşı Faydaları Nelerdir?