06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Dik Duruş Korsesi Nedir?

Dik Duruş Korsesi Nedir?

Dik duruş korsesi nedir? Dik duruş korsesi faydaları nelerdir? Kimler kullanabilir ve her bozukluk için uygun mudur?

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dik Duruş Korsesi Nedir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Dik duruş korsesi özellikle son dönemlerde hayatımıza girmeye başlamış bir korse türü olarak bilinmekte.

Medikal cihaz olarak da geçen korse, özellikle medikal ürünler satan pek çok yerde erişilebilir durumda. Genellikle ortopedik kontroller sonrasında önerilen veya önerilmeyen körse, dik duruşu amaçlar ve kimi duruş bozukluklarını düzeltir.

Her duruş bozukluğu için uygun olmadığı gibi herkes için de uygun olmayabilir. Özellikle kamburluk, skolyoz tedavisi ve pek çok ortopedik sorunun çözümü amacıyla kullanılan korse, kamburluk ve sırt/bel ağrıları başta olmak üzere sağlık sorunlarına çözüm sağlayabilmektedir.

Kimlerin kullanabileceği, ne kadar süre takılacağı konusu göz önünde bulundurularak kullanılması gereken medikal cihaz, doktor tavsiyesi ile birlikte kullanılmaya başlanmalıdır.

Dik Duruş Korsesi Nedir?

Dik duruş korsesi nedir? Sorusu özellikle çağımızın rahatsızlığı olan kamburluk ve boyun fıtığı gibi sağlık sorunlarının artması ile birlikte sıkça sorulur hâle gelmiş durumda.

Dik duruş korsesi adından da anlaşılacağı üzere kişinin dik durmasını sağlayan ortopedik medikal üründür. Medikal ürünleri satan pek çok yer ve eczanelerde bulunan körse kişinin dik durmasını sağlayarak postür sorunlarının önüne geçer.

Dik duruşun sağlanması ile birlikte kambur durumlarının önüne geçebileceği gibi bel ağrıları, boyun fıtıkları ve ortopedik eğriliklerin de önüne geçebilir.

Her ne kadar faydaları ile öne çıkan korse modeli olsa da herkes ve her eğrilik için uygun olmayabilir. Önerilmesi için doktor kontrolünden geçilmesi oldukça önemlidir bununla birlikte yanlış kullanımda çözümü daha zor olan sorunlara da neden olabilmektedir.

Yardımcı tedavi olarak geçen dik duruş korsesi doğrudan bir düzeltme sağlamadığı gibi kamburluk ve eğriliğiniz alışkanlıklar nedeniyle olmuyorsa yani yapısalsa kullanılması önerilmemektedir.

Dik Duruş Korsesini Kimler Kullanabilir?

Dik duruş korsesi faydaları ile öne çıkan medikal destekleme ürünüdür. Özellikle omurga sağlığını düzeltmek isteyen ve yapısal sorunlara sahip olmayan hastalarda kullanılan ürün. Herkes tarafından kullanılabilecek yapıda değildir.

Duruş bozukluğunu ve alışılmış eğriliğin önüne geçecek olan medikal ürün, omurga sağlığını desteklemek amacıyla kullanılmalıdır. Doğrudan çözüm üretemeyeceği gibi pek çok eğrilik için de çözüm sağlayamayacaktır. Ancak, kişinin alışkanlıkları ve işi gereği yamuk oturması, kambur durması gibi sorunların önüne fiziksel olarak geçecektir.

Söz konusu durum ile birlikte kişi doğru duruşa sahip olacak ve bu duruma alışacaktır, alışılan doğru oturuş pozisyonu ile birlikte gelecekte yaşanabilecek olan ortopedik sorunların da önüne geçilecektir.

Peki, dik duruş korsesini kimler kullanabilir?

·         Doktor tavsiyesi ile kullanıma başlanabilir,

·         Kamburluk,

·         Omuzların öne düşmesi sorununu yaşayanlar,

·         Uzun süre oturan, hareketsiz ofis çalışanları,

·         Duruş bozukluğu nedeniyle oluşan boyun ve sırt ağrıları çeken kişiler,

·         Omurga sakatlanması sonrasındaki tedavi desteği için,

·         Doğru postürün sağlanmasını hedefleyenler,

·         Genç yaşta olanlar ve çocukların doğru duruşu öğrenmesini amaçlayanlar,

·         Yaş ile hassaslaşan ortopedik sorunların önüne geçme amacıyla,

·         Doktor önerisi ile birlikte gebelik sürecine olan kişiler.

Dik duruş korsesini rahatlıkla kullanabilirler. Her ne kadar fayda sağlasa da yanlış kullanım durumlarında kalıcı ortopedik sorunlara yol açacaktır. Bu nedenle, ortopedik doktorunuza danışmadan ve genel kontrollerden geçmeden kullanmaktan kaçınmanız en doğrusu olacaktır.

Dik Duruş Korsesi Ne Kadar Süre Takılmalı?

Dik duruş korsesi takma süresi konusunda da merak edilenler oldukça fazla, dik duruş korsesi ne kadar süre takılmalı? Gibi sorular özellikle ilk defa kullanacak olan kullanıcılar tarafından sıkça sorulmakta.

Başlarda 30 dakikaya varan alıştırmalar ile kullanılabilecek olan dik duruş korsesi ilerleyen zamanlarda takılan süre arttırılarak kullanılabilir.

·         30 dakikaya kadar başlangıç süresi sağlanmalıdır, bu süreç birkaç günü bulabilir.

·         Alıştığınızı hissettikçe kademeli olarak saatleri arttırabilirsiniz,

·         Kademeli artışın sonunda günde 2 saati geçmeyecek süreler boyunca takılması en doğrusu olacaktır.

Dik duruş korsesini düzenli olarak çıkartarak bel, boyun ve sırt kaslarınızın doğal durumuna ulaşmasını sağlayarak tedavi sürecinizi de en iyi şekilde destekleyebilirsiniz.

Kamburluk Dik Duruş Korsesiyle Geçer Mi?

Dik duruş korsesi faydaları göz önünde bulundurulduğunda pek çok fayda sağladığı ortada. Ancak, kamburluk dik duruş korsesiyle geçer mi sorusu ayrıca ele alınmalıdır.

Sorunun cevabı değişkenlik gösterebilir, kesin olarak geçmesine neden olamayabilir. Ancak, doğru postüre erişim sağlayarak uzun vadede azalmasına yardımcı olabilir.

Kesin çözüm için doğru oturma ve duruş pozisyonlarına sahip olunmalı, fizyoterapiden yararlanmalı ve düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. Dik duruş korsesi bu süreçte destek amaçlı kullanılabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızgınlık Dönemindeki Dişi Kedi Nasıl Rahatlatılır?

Kızgınlık Dönemindeki Dişi Kedi Nasıl Rahatlatılır?