06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Erkek Vücut Kılı Nasıl Alınmalıdır?

Erkek Vücut Kılı Nasıl Alınmalıdır?

Her ne kadar erkeklerde vücut kılı konusu sürekli olarak gündeme gelen bir konu olmasa da hijyenik ve kişisel estetik kaygılar açısından oldukça önemli bir konudur.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erkek Vücut Kılı Nasıl Alınmalıdır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Daha temiz, özellikle sıcak havalarda daha iyi kokmak isteyen erkekler vücut kılı alma konusunda bazı yöntemler deneyebiliyor. Erkek vücut kılı alma yolları doğru şekilde uygulandığında güzel bir görüntü sunmasının yanı sıra sıcak havalarda ortaya çıkabilecek olan koku ve terleme sorununun da önüne geçecektir.

Erkekler İçin Vücut Kıllarını Almanın En Kolay Yolları

Erkek cildi kadın cildine oranla acıya dayanma açısından daha güçlüdür ancak daha önce hiç ağda yapmamış olan erkekler için kıl köklerinin aniden, yoğun şekilde uyarılması hiç de hoş olmayan sonuçlara neden olacaktır.

Vücut kıllarını en kolay alma yolları genellikle bu şekildedir;

  • Tıraş olmak,
  • Ağda yapmak,
  • Epilasyon ile yok etmek,
  • Tüy dökücü kullanmak.

Hepsini tek tek inceleyecek olursak, erkeklerdeki kullanımı şu şekilde olmaktadır;

Tıraş Yöntemi ile Kılları Almak

Varsa elektrikli tıraş makinesi ile kıllar azaltılır ve sonrasında tıraş bıçağı ve köpük ile kalan kısım alınır. Tıraş makinesi yoksa tıraş bıçağı ile kıllar alınırken nazik ve yavaş olunur. Kesim sonrasında batmalar ve hassasiyet yaşanması oldukça olasıdır. Tüm vücut alımında kullanılabilir.

Ağda Yöntemi Kullanmak

Sıcak ve/veya soğuk ağda kullanılabilir. Kıllarınıza doğru şekilde yapıştırılır ve doğru açı ile birden çekilir. Kıl köklerinin yerinden sökülerek gelmesini sağlar ve tıraş olma yönteminden daha pürüzsüz olmasını sağlar. Ağda ile bacak kıllarını almak ilk tercih ve en az acılı tercih olsa da ağda genel anlamı ile acılıdır ancak pürüzsüz görünüş sağlar.

Epilasyon Cihazları Kullanmak

Uzun vadede kıl oluşumunu engeller ancak kılları almak için tıraş bıçağı gibi yöntemlerin kullanılması gerekir. Sonrasında, kalan kıl kökleri için acısız işlem uygulanmasını sağlar.

Tüy Dökücü Krem Kullanmak

Yoğun kokusu yüzünden herkes tarafından tercih edilmediği gibi her cilt yapısına da uygun değildir. Ancak kullanıldığında kıllarınızın ağda yapılmışçasına köklerinden temizlenmesine neden olur. Bu sayede daha pürüzsüz ve daha temiz bir cilt elde edebilirsiniz.

Tıraş, Ağda ve Epilasyon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tüyleri ve kılları alma konusunda pek çok yöntem bulunuyor. Cildiniz ve isteğinize göre size en uygun olan yöntemi bulmanız oldukça önemli. Özellikle uzun vadede kıllarınızdan veya tüylerinizden tamamen kurtulmak istiyorsanız epilasyonun başarı oranı nedir incelemekte fayda var.

Tıraş Olma Yöntemi:

Kılları yüzeysel alır, hızlı uygulanır ancak sonuçlar kısa sürer, tahrişe neden olabilir ve leke oluşumuna koltuk altı kararmasına neden olabilir.

Düşük maliyetlidir ancak sık sık tekrarı ile zaman açısından sorun yaratır.

Ağda Yöntemi:

Kıllara kökünden müdahale sağlar, tahriş riski ortadır, 3 ila 6 haftalık çözüm sağlar, evde uygulanabilir ve orta derece maliyetlidir.

Epilasyon Yöntemi:

Kıl köklerini yakar, tekrar oluşmasını önler. Kalıcı sonuçlara neden olur, epilasyonun başarı oranı yüksektir, maliyeti de yüksektir ancak uzun süreli sonuçları ile sık sık kullanımdan kaçınır.

Tahriş oranı neredeyse yoktu ancak yanlış atımlarda cilt yanığı oluşabilir.

Erkek vücut kılları alma yöntemleri, kadınlarınkinden pekte farklı sayılmaz aslında. Ama, kadınların hassas cildine nazaran belki pratik olmayan ama etkili olan farklı diğer yöntemlerde kullanılabilir. Bölgesel farklılıkları unutmamak gerekiyor elbette. Örneğin, baş bölgesinde kulak, yanak ve göz altı elmacık kemikleri üzerindeki tüylerin ispirtolu pamuk ile yakımı en eski yöntemlerden biri.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Laptop Isınma Sorunu Neden Olur?

Laptop Isınma Sorunu Neden Olur?