21 Kasım 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Güvenlik Nasıl Olunur?

Güvenlik Nasıl Olunur?

Son yıllarda firmaların güvenliğe gittikçe önem vermesi, güvenlik sektörünün gittikçe cazip bir iş alanı olmasını sağladı. İş imkanlarının fazla olması, çalışma koşulları ve maaş olanaklarının diğer sektörlere göre nispeten daha iyi olması da güvenlik sektörünün cazip hale gelmesinin nedenlerinden biridir. Hal böyleyken özel güvenlik olmanın yollarını arayanlar da oldukça fazladır. Peki güvenlik nasıl olunur?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güvenlik Nasıl Olunur?

Güvenlik olmanın ilk şartı güvenlik eğitimi almaktır. Güvenlik alanında bilinmesi gereken noktalarda uzmanlaşmak, görev tanımında yapılması gerekenleri bilmek ve bunları yapmak bu eğitimlerden geçmektedir. Verilen bu eğitimleri başarıyla tamamlayan ve sınavlardan geçer notlar alan adaylara güvenlik sertifikaları verilir.

Güvenlik sertifikalarının mutlaka bulunması gereken özel güvenlikler, sertifikaları tamamlandıktan sonra iş imkanlarını değerlendirme evresine geçebilirler. 

Güvenlik Görevlisi Eğitimi Nasıl Alınır?

Güvenlik olmak için gerekenler arasında en başta güvenlik eğitimi almak vardır. Bu sektörde çalışmak isteyenlerin atması gereken en temel adımlardan birisi olan güvenlik görevlisi eğitimi, mutlaka sektörde yetkili ve eğitim sonunda sertifika veren bir kurumdan alınmalıdır. 

Güvenlik görevlisi adaylarının eğitim görecekleri merkezler genel olarak bağlı olarak çalışacakları güvenlik şirketleri yahut güvenlik görevlisi eğitimi için yetki verilmiş eğitim kurumları olarak değişiklik göstermektedir.

Adaylar bu kurumlarda mesleğin incelikleri üzerinde uzmanlaşarak güvenlik görevlisi olarak çalışmaya hazır hale getirilir. Görev yapmaya hazır hale gelen özel güvenlik adaylarına gerekli sınavlar yapıldıktan sonra ise özel güvenlik sertifikaları verilir.

Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Güvenlik görevlisi olarak iş ilanlarına başvurulduğunda ilk sorulan belge, güvenlik sertifikasına sahip olunup olunmadığıdır. Gerekli güvenlik eğitimlerinden sonra verilen sertifikalar, adayların güvenlik eğitimlerini başarıyla tamamladığını ve bu sektörde çalışmaya hazır olduğunu gösterir.

Bu nedenle özel güvenlik adaylarının eğitim gördüğü kurumların mutlaka resmi izinlerle çalışan ve eğitim sonunda imzalı sertifika veren kurumlar olması gerekmektedir. Aksi taktirde aday, güvenlik görevlisi eğitimi aldığını işverenlere kanıtlayamaz.

Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Güvenlik görevlisi olmak için Türkiye standartlarında alt yaş sınırı 18 yaştır. Bunun yanında silahlı güvenlik olmak isteyen adayların da asgari 21 yaşında olmaları gerekmektedir. Bu yaş sınırlandırmalarına uymayan adayların eğitimlere katılarak sertifika almaları mümkün değildir. 

Bunun yanında özel güvenlik olmak için üst yaş sınırı olmamakla birlikte, özel güvenlik arayan firmaların yaşı ilerlemiş kişileri tercih etmemeleri oldukça sık görülmektedir. Bu nedenle yaşları 45 – 50 yaş ve üzeri olan kişilerin bu alanda şanslarının oldukça düşük olduğunu söylemek gerekir. 

Bu alt yaş sınırı ve resmi olmayan üst yaş sorununun en büyük nedenlerinden birisi fiziksel yeterliliktir. 18 yaşından küçük olanlar fiziksel gelişimlerini tam olarak sağlamamanın yanında yasal olarak da bu alanda çalışma hakkına sahip değillerdir. 

Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadardır?

Her sektörde olduğu gibi güvenlik görevlisi maaşları hususunda da birkaç değişken vardır. Bu değişkenlerin başında tecrübe ve profesyonellik gelmektedir. 

Sektörde daha tecrübeli olan özel güvenlikler, yeni başlayan özel güvenliklere nazaran daha yüksek maaş alırlar.
Bunun yanında çalışılan kurum, çalışılan bölge, sektör, iş sözleşmesi ve çalışma saatlerine göre de güvenlik görevlisi maaşları değişiklik göstermektedir. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şişme Mont Nasıl Yıkanır?

Şişme Mont Nasıl Yıkanır?