Türkgün Faydalı Bilgiler İftardan sonra şişkinliğin sebebi belli oldu

İftardan sonra şişkinliğin sebebi belli oldu

Sahura kalkmadan oruç tutmak metabolizmayı yavaşlatıp kilo alımına sebep olabilir. Uzmanlar, uzun süre tok tutan dengeli bir sahur öğünü öneriyor. Sahur yapmadan oruç tutmak sağlığa zararlı mı? Metabolizmayı korumak ve gün boyu enerjik kalmak için sahurda neler tüketilmeli? İşte uzman tavsiyeleri!

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Manevi değeri yüksek Ramazan ayında, uzun süre aç ve susuz kalan bedenimize karşı toplum olarak sıkça yaptığımız bazı hatalı alışkanlıklar bulunmaktadır. Bu yanlışların ciddi kalp rahatsızlıklarını tetikleyebileceğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, oruç döneminde kalp sağlığını korumak için önemli önerilerde bulundu.

Peki, Ramazan süresince nelere özen göstermeliyiz? İşte uzmanından değerli ipuçları…

İftardan Sonra Şişkinliğin Sebebi Belli Oldu

Günlük hayatımızda, ne yazık ki birçoğumuz uykuya yenik düşerek sahura kalkmadan oruç tutmayı tercih edebiliyor. Oysa ki, gün boyunca bizi enerjik ve zinde tutan öğünün sahur olduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, “Yalnızca iftar yaparak tek öğün beslenen kişilerde metabolizma yavaşlar ve bu durum kilo artışıyla sonuçlanabilir. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalı ve uzun süre tok tutan besinler tercih edilmelidir” dedi.

Tam tahıllı ekmekle hazırlanmış tost, bir adet haşlanmış yumurta, 9-10 adet zeytin, az yağlı bir dilim peynir, 3-4 ceviz, domates, salatalık, roka ve avokado salatası, bir tatlı kaşığı bal ve iki bardak su sağlıklı bir sahur menüsü olarak önerilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *