21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

İstanbul’un tarihi, önemli dokuları ve öne çıkan pek çok özelliğini göz önünde bulundurduğumuz amatör veya profesyonel fark etmeksizin fotoğraf çekmek için o kadar fazla yeri olduğu fark ediliyor ki.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek Yerler
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler her kesim için uygun kadrajı yakalama fırsatı sunabiliyor. Tarihini yansıtan mekanlardan, sanatsal pek çok çalışmaya imza atmaya imkan tanıyacak mekanlara ulaşılabilir.

Sadece belirlenmiş yerler için değil, her sokağında farklı renkler ve tarzlara sahip olan şehir, Anadolu ve Avrupa yakası da dahil pek çok alanda fotoğraf çekimi imkanı sunuyor.

Neredeyse her konuda fotoğraf çekimine uygun olmasıyla birlikte bu denli içeriklerin çekilebilmesi ile dikkat çekmekte:

·         Tarihi manzara fotoğrafları,

·         Tarihi nesne ve konu fotoğrafları,

·         Portre fotoğrafı için uygun ortamların sağlanabilmesi,

·         Çift ve/veya aile fotoğrafları için uygun ortamlarının bulunabilmesi,

·         Amatör ve Profesyonel fotoğrafçılar için uygun olması.

Peki, İstanbul’da fotoğraf çekmek istiyorsanız, Anadolu ve Avrupa yakasında hangi bölgelere gitmeniz doğru olacaktır? İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler neresidir?

İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

İstanbul'da Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında sağladığı pek çok tarihi, kültürel noktası ile fotoğraf çekmek isteyenler için en uygun ortamı sağlamaktadır. Özellikle İstanbul’un ikonik hale gelmiş fotoğraflarının ortaya çıktığı noktalarda muhteşem fotoğraflara ulaşmak hâlâ mümkündür.

Peki, bu noktalar nerelerdir?

İstanbul Avrupa Yakasında Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

Avrupa yakasının sağladığı pek çok mimari ve tarihi eseri de göz önünde bulundurarak gitmek isteyebileceğiniz mekanları şu şekilde sıralayabiliriz:

·         Galata kulesi,

·         Balat bölgesi,

·         Yıldız Parkı,

·         Emirgan Korusu,

·         İstiklal caddesi,

·         Taksim,

·         Pierre Loti Tepesi.

İstanbul Avrupa yakasında fotoğraf çekmek için en iyi yerler listesinin bir detayını sunmak gerekirse işte detayları:

Galata Kulesi:

İstanbul’un ikonlarından sadece birisi olan Galata kulesi, eski çağ yapıları ve tasarımı hakkında bilgiler edinmesini sağlıyor. Boğaz manzarası sunan bu bölge hem dışından hem de içinden muhteşem fotoğraf kareleri oluşturulmasına imkan tanıyor.

Balat Bölgesi:

Renkli sokakları ile İstanbul’un gökkuşağı sayılabilecek ve her renk ile herkese hitap edebilecek bölgesi olan Balat bölgesi en renkli ve enerjik fotoğrafların çekimine imkan tanıyor. Tarihi dokunun ne denli renkli olduğu da balat bölgesi ile karşımıza çıkmakta.

Yıldız Parkı:

Doğa ile iç içe olduğunuz bir proje mi hazırlamak istiyorsunuz? Yıldız parkı İstanbul Avrupa yakasında fotoğraf çekmek için en iyi yerler listesinde bulunan ve sizi doğa ile barıştıracak yapıdadır. Yıldız parkı, Yıldız sarayı ve köşklerini de fotoğraf konusu edinmenize yardımcı olacaktır.

Emirgan Korusu:

Lale mevsiminin gelmesi ile birlikte ziyaret edilmesi gereken Emirgan korusu, lale mevsimi dönemlerinde muhteşem manzara fotoğrafları sunduğu gibi kış mevsiminde de muhteşem kartpostallık görüntüler sunmakta.

Köşkler, lale bahçeleri, geniş alanlar ve İstanbul tarihini içeren bu bölge İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler listesinde büyük bir öneme sahiptir.

İstiklal Caddesi ve Taksim Caddesi:

İstanbul’un ikonik haline gelmiş olan tramvay görüntülerinin çekildiği ve eski İstanbul’u en iyi şekilde anımsatan bu caddeler. Fotoğraf çekimi konusunda da muhteşem imkanlar sunmakta.

Pierre Loti Tepesi:

Haliç’e karşı gün batımı fotoğrafı çekmek isteyen ve muhteşem manzaralara şahit olmak isteyen herkesin bir gün Pierre Loti Tepesine gitmesi gerekmektedir. Muhteşem manzarası ile İstanbul’un dünyamızdaki en güzel yerde konumlandığı daha net anlaşılabilmektedir.

İstanbul Anadolu Yakasında Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

Anadolu yakasında fotoğraf çekmek için en iyi yerler neresi? Avrupa yakasının sağladığı muhteşem güzelliklerden bahsettik. İstanbul fotoğraf çekilebilecek yerler listemizde Anadolu yakasının muhteşemliğinden bahsetmezsek olmaz.

·         Kız kulesi,

·         Çamlıca tepesi,

·         Beylerbeyi sarayı,

·         Otağtepe.

Söz konusu bölgeler Anadolu yakasının dikkat çeken bölgeleri, detaylarına inecek olursak;

Kız kulesi:

Tekne turları ile ekstra güzel manzaralar yakalanabilecek olan kız kulesi İstanbul’un eşsiz boğaz manzaralarını sunmakta.

Çamlıca tepesi:

İstanbul’un en yüksek noktasına ulaşıp burada fotoğraf çekmek ve tüm İstanbul’u görmek oldukça önemli. Çamlıca Tepesi bu imkanı panoramik görüntüsü ile sağlayabilmekte.

Beylerbeyi sarayı:

Osmanlı imparatorluğu döneminden bu zamana kadar gelen ve İstanbul tarihi hakkında önemli bilgilere sahip olan Beylerbeyi sarayı bahçeleri, deniz manzarası ve mimarı yapısı ile dikkat çekmekte.

Otağtepe:

Otağtepe bölgesi Fatih Sultan Mehmet köprüsünden Anadolu yakasını gösteren muhteşem bölge boğaz manzarası ile birlikte İstanbul’un tarihi yapısı hakkında önemli bilgiler sunar. Etkileyici fotoğraflar için tercih edilen en önemli bölgelerden birisidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Regl Gecikmesi En Fazla Kaç Gün Normaldir?

Regl Gecikmesi En Fazla Kaç Gün Normaldir?