Türkgün Faydalı Bilgiler Kanepede uyumanın zararları şok etti!

Kanepede uyumanın zararları şok etti!

Koltukta uyumak, konforlu bir seçenek gibi görünse de, uzun vadede vücutta çeşitli olumsuz etkiler yaratabilir. Özellikle uyku pozisyonunuz ve koltuğun sertliği, kas gerginliği ve duruş problemlerine yol açabilir.

KAYNAK: Sabah

Koltukta uyumanın yaşlanmaya sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. İşte detaylar…

Koltukta Uyumanın Zararları Şok Etti

Amerika'da yayınlanan bir sağlık araştırmasına göre, koltukta uyumanın vücuda olumsuz etkileri olduğu keşfedildi. Ara sıra koltukta uyumak zararlı olmasa da, sürekli olarak bu şekilde uyumak kemiklerden cilde kadar pek çok olumsuz etkiye yol açıyor. Amerikalı uzmanlar, koltukta uyumanın beynin doğru şekilde dinlenmesine engel olduğunu ve bu nedenle derin uykunun gerçekleşmediğini vurguladı.

Koltuklar genellikle yataklar kadar konforlu değildir, özellikle aşırı yumuşak veya çok sert olduklarında. Bu durum, sürekli hareket etmenize ve uyku kalitenizin genel olarak düşmesine neden olabilir.

Bir koltuk, bir yatak kadar yeterli destek sağlamaz, bu da omurganın düzgün hizalanmamasına yol açar. Aşırı yumuşak veya çok sert yüzeylerde uyumak sırt, boyun ve omuz bölgelerinde gerginlik yaratabilir.

Özellikle yeterli alanınız yoksa, bir koltukta uyuduğunuzda omurganız doğal olmayan pozisyonlar alabilir. Bu da kas gerginliği ve kötü duruş gibi sorunlara yol açabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Voleybol Halkbank Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Radostin Stoytchev’den CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali öncesi ‘cesaret’ vurgusu

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Radostin Stoytchev’den CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali öncesi ‘cesaret’ vurgusu

CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali öncesi değerlendirmelerde bulunan Halkbank Başantrenörü Radostin Stoytchev, başarı için en önemli unsurun “cesaret” olduğunu vurguladı. Tam kadro çalışamamalarına rağmen mücadeleye hazır olduklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Antrenman anlamında tam olarak hazır olmasak da savaşmaya ve mücadele etmeye hazırız” dedi.

KAYNAK: AA

CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde mücadele edecek olan Halkbank Erkek Voleybol Takımı’nın başantrenörü Radostin Stoytchev, organizasyon öncesi Anadolu Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Stoytchev, 16-18 Mayıs tarihlerinde Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenecek organizasyona kısa süre önce takımın başına geçerek hazırlandığını hatırlattı. Bulgar teknik adam, takımda yaşanan sakatlık problemlerine rağmen mücadeleye hazır olduklarını vurguladı:

Stoytchev: “Savaşmaya hazır bir şekilde gideceğiz”

“Micah Ma’a, Marek Sotola, Mert Matic, Yunus Emre Tayaz ve Berk Dilmenler sakat. Başka oyuncularımızın da ufak tefek sakatlıkları var. Takım, sezon içinde çok zor dönemler geçirmiş. Ne olursa olsun savaşmaya hazır bir şekilde gideceğiz.”

“Kağıt üzerinde en iyi takım rakibimiz”

Yarı finalde İtalyan temsilcisi Sir Sicoma Monini ile karşılaşacaklarını hatırlatan Stoytchev, rakiplerinin gücüne dikkat çekti:

“Rakibin dünya çapında, en iyi 3-4 takımdan birisi olduklarını söyleyebiliriz. 5-6 yıldır bu sıralamada yerlerini tutuyorlar. Çok tecrübeli oyuncuları var. Kağıt üzerine Şampiyonlar Ligi için en iyi takım olarak onları söyleyebilirim.”

“Başarı için gereken tek kelime: Cesaret”

Halkbank’ın, 2014 yılında final, geçen sezon ise üçüncülük yaşadığı Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl yeniden zirve mücadelesi vereceğini söyleyen Stoytchev, başarı için en çok ihtiyaç duydukları kavramı da şu ifadelerle özetledi:

“Dörtlü Final organizasyonda başarılı olmak için tek bir kelime söyleyecek olursam buna ‘cesaret’ derdim. Antrenman anlamında tam hazır olmasak da savaşmaya ve mücadele etmeye hazırız.”

Halkbank’ın Final Four geçmişi

Grup aşamasını 4 galibiyet ve 2 mağlubiyetle tamamlayan Halkbank, play-off’ta Allianz Milano’yu, çeyrek finalde ise PGE Projekt Warszawa’yı eleyerek Dörtlü Final’e yükseldi.

Başkent temsilcisi, Stoytchev yönetiminde 2014’te final oynayıp ikincilik elde etmişti. 2022-2023 sezonunda ise organizasyonu üçüncü sırada tamamlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *