09 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Kaplan Gözü Taşı Faydaları

Kaplan Gözü Taşı Faydaları

Kaplan gözü taşı faydaları özellikle ruhsal denge arayışında olan kişiler tarafından merak edilmektedir. Kuvvet taşı olarak da bilinen bu taş Romalı askerler tarafından savaş sırasında güç ve cesaret için kullanılırmış.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaplan Gözü Taşı Faydaları
KAYNAK: Haber Merkezi

Kuvars taş grubundan olan kaplan gözü taşı doğal taşlar arasında olduğundan dolayı da insanların faydalarını merak etmesine neden olmuştur. 

Ateş ve toprak grubunu temsil eden bu taşın insan vücuduna da oldukça büyük etkileri olduğu bilinmektedir. Kahverengi sarı ve yanardönerli bir renginin olması da takı olarak kullanılmasına sebep olmuştur. Siz de kaplan gözü taşının faydalarını merak edenlerdenseniz hemen yazımızın tamamına göz atarak sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Kaplan Gözü Taşı Hangi Kola Takılır?

Kaplan gözü taşı faydaları saymakla bitmez diyeceğimiz kadar çoktur. Nazar ve büyüden koruduğuna inanılan bu taş aynı zamanda sinir sistemine de iyi geldiğinden dolayı içsel huzuru bulmak isteyen kişilere önerilmektedir. Uykusuzluk problemi yaşayan kişiler de bu taşı tercih edebilir. Aynı zamanda bu taşı kullanan kişilerin daha azimli ve cesaretli olduğuna inanılmaktadır. 

Kaplan gözü taşını kullanmak isteyen insanlar hangi koluna takması gerektiğini de merak etmektedir. Enerjisel olarak sağ kol verici sol kol alıcı olarak kabul edildiğinden dolayı bu taş sağ kola takılmalıdır. Taşın enerji verici özelliğinin sağ kola takılınca etki etmeye başladığına inanılmaktadır.

Kaplan Gözü Taşı Suya Girerse Ne Olur?

Kaplan gözü taşının suya temas etmesi halinde ne olacağı da merak edilmektedir. Her doğal taşın temizlenme türü farklı olduğundan dolayı insanların su ile temasının nasıl olması gerektiğini araştırmasına neden olmaktadır. 

Kuvars taş grubundan olduğundan dolayı su ile temasında herhangi bir sorun görülmemektedir. Ancak kaplan gözü taşı faydaları için bu taşın tuzlu suyla 5 dakika yıkanması gerektiğini savunan insanlarda bulunmaktadır. Dilerseniz ay ışığında da temizleme yapabileceğiniz gibi akan suyun altına tutarak da temizleme işleminizi yapabilirsiniz.

Kaplan Gözü Taşı Hangi Burçlara İyi Gelir?

Kaplan gözü taşının iyi geldiği burçlar da merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Her ne kadar ateş ve toprağı temsil eden bir taş olsa da ikizler, boğa ve aslan gruplarına bu taşın iyi geldiği bilinmektedir. Aslan burcunun cesaretini dengelediği gibi ikizler burcunun da daha cesur olmasına olanak sağlamaktadır. Boğa burcunun ise huzurlu olabilmesine destek olmaktadır. 

Kaplan gözü taşı faydaları arasında azim ve sezgi güçlendirme özelliği de bulunmaktadır. Bu durumdan dolayı da boğa burcunun dengeleyicisi olarak kabul edilmektedir. Korku ve kıskançlık duygularının dengelenmesine yardımcı olduğundan dolayı dilerseniz bu duygu durumlarınız içinde kuvvet taşını kullanabilirsiniz. Astım hastalarına da bu taşın iyi geldiği bilinmektedir. Bu sebeple bu tarz bir rahatsızlığınız varsa yine bu taşı kullanarak iyileştirme ve dengeleme etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tatlı Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Tatlı Badem Yağı Ne İşe Yarar?