20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır?

Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır?

Kaz tüyü yastığı yıkama yöntemleri özellikle yaz aylarında sıklıkla araştırılmaktadır. Kaliteli bir uyku yaşayabilmek için insanlar teri içerisinde barındırmayan kaz tüylü nevresim ürünlerini tercih etmektedir. Bakteri açısından en sağlıklı tüyler arasında görülen kaz tüyü yastıklar temizlik aşamasında da insanların dikkat etmesi gereken ürünler arasında yer almaktadır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır?

İnsan sağlığı için en az haftada bir kez kılıflarının değiştirilmesi gerekirken en az 3 ayda bir de yastıkların dikkatli bir şekilde yıkanarak bakterilerden arındırılması gerekmektedir. Siz de kaz tüyü yastığı yıkarken dikkat edilmesi gerekenler neler merak ediyorsanız yazımızın devamına bakabilir ve kaz tüyü yastıklarınızı yıkarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

Kaz Tüyü Yastık Makinede Yıkanabilir Mi? 

Kaz tüyü yastığı yıkama yöntemleri arasında makine kullanımı oldukça yaygındır. Ancak her yastık etiketinde bulunan yıkama şekilleri farklılık gösterdiğinden dolayı öncelikle etiket kontrolü yapmanız tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra kaz tüyü yastıkları elde de yıkayabilirsiniz. Lakin kurutma aşamasına oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Makine de yastıklarınızı yıkamak istiyorsanız program seçerken dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle su sıcaklığı 30 dereceyi asla geçmemeli ve 600 devirden yüksek sıkma yapmamalısınız. Yastıklarınızı yıkarken tek tek yıkamanız da yastıklarınızın özelliklerini kaybetmesinin önüne geçecektir. Ayrıca yıkama işleminden sonra kurutma işlemini de çok iyi yapmanız gerekmektedir. Yoksa yastık içerisinde bulunan tüyler küflenme yapacak ve sağlığınızı olumsuz etkileyecektir. 

Kaz Tüyü Yastık Yıkarken Hangi Deterjan Kullanılmalıdır? 

Kaz tüyü yastığı yıkarken dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında kullandığınız deterjanlar gelmektedir. Özellikle kimyasal içeriği fazla olan deterjanlardan uzak durmanız ve sıvı deterjan kullanmanız tavsiye edilmektedir. Toz deterjanların yastık içerisinde birikme olasılığı olduğundan dolayı alerjik durumlarla daha sık karşılaşılmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına yıkama işleminde sıvı deterjan kullanmanız önerilmektedir. 

Kaz tüyü yastığı yıkama yöntemleri arasında elde yıkama işlemi de bulunmaktadır. Bu durumda ise su sıcaklığı tıpkı makinede olduğu gibi 30 dereceyi geçmemelidir. Ayrıca yoğun bir çitileme işlemi yerine suyun içerisinde bekletilerek ve narin hareketlerle 2 saatte yıkanmalıdır. Kurutulma işleminde ise yine direkt güneş ışınlarından korumanız ve eğer imkânınız varsa kurutma makinesinde kurutmanız gerekmektedir. Böylece kaz tüyü yastıklarınız özelliklerini kaybetmeyecek ve aynı form da kullanabilmenize olanak sunacaktır.  

Kaz Tüyü Yastık Yıkarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaz tüyü yastık yıkama işleminde dikkat etmeniz gereken püf nokta tamamen kurutma işlemidir. Kurutmanın sağlıklı bir şekilde yapılması hem ürünün özelliklerini korumasına hem de alerjenik durumlardan korunabilmenize olanak sunacaktır. 
Kaz tüyü yastığı yıkama yöntemleri arasında yer alan hem makine hem de elde yıkama yönteminde suyun sıcaklık değerinin yüksek olmaması da gerekmektedir. Bu sayede kaz tüyü formunda bozulma olmayacaktır. Yine sıvı deterjan kullanımı da aynı şekilde ürünü sağlıklı bir şekilde dezenfekte edebilmenize olanak sunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bit Spreyi Nasıl Kullanılır?

Bit Spreyi Nasıl Kullanılır?