17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Kırış kırış gömlekler jilet gibi olacak!

Kırış kırış gömlekler jilet gibi olacak!

Sıcak havalarda çekilmeyen ev işlerinden biri de ütü yapmak oluyor. Bir de kalabalık bir aileye sahipseniz bu durum saatleriniz bile alabiliyor. Ütü yapmayı avantajlı konuma getirmek artık çok basit. Bazı küçük taktikler ile yorulmayacak öte yandan zamandan tasarruf bile edeceksiniz. İşte kırış kırış gömlekleri jilet gibi yapacak o yöntemler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırış kırış gömlekler jilet gibi olacak!
KAYNAK: Haber Merkezi

Kırışık gömlekleri ütülemek çoğu kişinin yakındığı konulardan oluyor. Dağ gibi yayılan çamaşırları toplama ardından kırışıkları ütülemek bazen yorucu olabiliyor. Bu durumu daha basit ve hızlı bir şekilde tamamlamak isteyenler için birkaç ipucu bulunuyor. 

Kırışık gömlekleri “jilet gibi” görünmesini sağlamak için bazı yöntemler kullanabilirsiniz. İşte bazı etkili ipuçları:

  • Doğru ütüleme: Gömleğin kumaş türüne uygun sıcaklıkta ütü yapın. Pamuklu gömlekler yüksek sıcaklık gerektirirken, sentetik kumaşlar daha düşük sıcaklıkta ütülenmelidir. Ütü tablasında kumaş türüne uygun sıcaklığı seçtiğinizden emin olun.
  • Buğu Kullanımı: Ütü yaparken buğu fonksiyonunu kullanarak kırışıklıkları daha kolay giderebilirsiniz. Eğer ütünüzde buğu fonksiyonu yoksa, hafifçe su püskürtmek de işe yarayabilir.
  • Çamaşır Makinesi: Gömleği yıkadıktan sonra, mümkünse çamaşır makinesinde düşük devirde sıkın. Bu, kırışıklıkları azaltabilir.
  • Kurutma: Gömleği kurutma makinesine koyarken, kurutma makinesinin “buhar” veya “hafif kurutma” programını kullanarak, kırışıklıkları azaltabilirsiniz. Ancak, dikkatli olun; bazı kumaşlar kurutma makinesinde çekebilir.
  • El İle Düzeltme: Ütü yaparken, gömleğin üzerine hafif nemli bir bez koyarak ütü yapabilirsiniz. Bu, kumaşın daha kolay düzelmesini sağlar ve parlaklık kazandırır.
  • Düzgün Katlama: Eğer gömleği katlayacaksanız, düzgün ve dikkatli bir şekilde katlamaya özen gösterin. Özellikle dikiş yerlerini ve kol kısımlarını düzgün bir şekilde yerleştirin.

Bu yöntemlerle gömleklerinizi daha düzgün ve kırışıksız hale getirebilir, profesyonel bir görünüm elde edebilirsiniz. Aceleniz varsa ya da o an ütü yapmak zor geliyorsa bu basit yöntemleri mutlaka denemelisiniz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Peynirdeki küfü alıp götürüyor! Aylarca taze kalıyor

Peynirdeki küfü alıp götürüyor! Aylarca taze kalıyor