03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Kış mevsimi geliyor: Hangi meyveler buzlukta nasıl saklanır?

Kış mevsimi geliyor: Hangi meyveler buzlukta nasıl saklanır?

Kış için meyve dondurma ipuçları: Çilek, böğürtlen, şeftali, muz gibi meyveleri doğru şekilde dondurarak besin değerlerini ve lezzetlerini koruyun. Dondurma ipuçları arasında meyveleri tek sıra halinde dondurmak ve hava geçirmez poşetlerle saklamak da var. Mevsiminde aldığınız meyveleri dondurarak kışın da taze atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kış mevsimi geliyor: Hangi meyveler buzlukta nasıl saklanır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Soğuk kış günleri yaklaşırken, yaz ve sonbaharın taze meyvelerini saklayarak mevsiminde olmayan lezzetleri sofralarınıza taşımak mümkün. Buzlukta doğru şekilde saklanan meyveler, besin değerlerini ve lezzetlerini uzun süre koruyabiliyor. İşte kış için dondurabileceğiniz meyveler ve nasıl saklayabileceğiniz hakkında ipuçları:

1. Çilek, Ahududu, Böğürtlen 

Bu küçük meyveler, dondurulmaya en uygun olanlar arasında. Çilek ve böğürtlenleri iyice yıkayıp saplarını temizledikten sonra, kağıt havlu ile kurulayın. Meyveleri bir tepsiye tek sıra halinde yerleştirip dondurun. Sertleştikten sonra buzdolabı poşetlerine aktarıp buzlukta saklayabilirsiniz.

Çeşitli Taze Yaz Meyveleri Ve Meyveler Olgun Çilek Ahududu Böğürtlen  Kırmızı Çilek Erik Ve Bleberries Üst Görünüm Kırmızı Ve Mavi Yemek Arka  Plan Çilek Ve Meyveler Stok Fotoğraflar & Ahududu'nin Daha Fazla

2. Şeftali, Kayısı, Erik 

Bu meyveleri saklamadan önce kabuklarını soyup dilimleyin. Hafif şekerli suyun içinde kısa bir süre bekleterek (opsiyonel) meyvelerin daha iyi korunmasını sağlayabilirsiniz. Ardından tek sıra halinde tepsiye dizip dondurun, sonrasında poşetlere aktararak saklayın.

Taze Meyve Kayısı Şeftali Erik Nektarin Ahşap Bir Arka Plan Üzerinde Üstten  Görünüm Metniniz Için Boş Alan Stok Fotoğraflar & Erik'nin Daha Fazla  Resimleri - iStock

3. Üzüm 

Üzümler dondurulduklarında harika bir atıştırmalık haline gelirler. Yıkayıp kuruladığınız üzümleri salkımlarından ayırarak tek sıra halinde dondurun. Donmuş üzümleri poşetleyip kışın dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Üzüm Faydaları Nelerdir? - Nefis Yemek Tarifleri

4. Elma 

Elmalar dilimlenerek dondurulabilir. Yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ince dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş elmaları limonlu suda kısa süre bekletmek, renklerinin korunmasını sağlar. Kuruladıktan sonra yine tepside dondurup daha sonra poşetleyebilirsiniz.

Türkiye'nin üretim ve ihracatını artırdığı meyve: ELMA | Harman Time

5. Muz 

Muzlar kabukları soyulduktan sonra bütün ya da dilimlenmiş halde dondurulabilir. Özellikle smoothie yapımında kullanmak için muzları dilimleyip tepsiye dizin ve dondurun. Daha sonra poşetlere aktarıp kış boyunca kullanabilirsiniz.

Muzun Faydaları Nelerdir? Muz Kabuğu Faydaları Nelerdir?

6. Vişne ve Kiraz 

Saplarını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra vişne ve kirazları dondurmak oldukça kolaydır. Yıkayıp kuruladığınız meyveleri tepside dondurun ve ardından poşetleyin. Bu yöntem, vişneli tatlılar ve kompostolar için idealdir.

Vişne ve Kiraz Arasındaki Fark ? - Dada Mutfak | Pratik, Kolay ve Lezzetli  Yemek Tarifleri

Dondurma İpuçları:

Meyveleri dondururken tek sıra halinde dondurmak, birbirine yapışmalarını önler.
Hava geçirmez buzdolabı poşetleri veya saklama kapları, meyvelerin buzluk yanığına karşı korunmasını sağlar.
Meyveleri mümkün olduğunca kısa sürede dondurmak, besin değerlerini korur.
Kışın da taze meyvelerin lezzetini sofralarınıza taşımak için mevsiminde aldığınız meyveleri bu yöntemlerle dondurabilir, sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PlayStation 5 Pro'nun yeni özelliği oyuncuların deneyimini yeni bir seviyeye taşıyor

PlayStation 5 Pro'nun yeni özelliği oyuncuların deneyimini yeni bir seviyeye taşıyor