Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Oyuncu Kulaklığı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu Kulaklığı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-oyuncu olmak ciddi bir iş. Başarılı bir e-oyuncu olmak için ise gerekli ekipmanlara sahip olmak kesinlikle bir ön koşul. Ekran ve bilgisayar gibi temel ekipmanların yanında oyuncu kulaklığının da oldukça önemli olduğunu hatırlamakta fayda var. Peki, oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oyuncu Kulaklığı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
KAYNAK: Haber Merkezi

 

Her oyuncu kulaklığı alınır kalitede mi? Tabi ki, hayır. Eğer siz de kendini geliştirmek isteyen bir oyuncuysanız, oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gerekenler bilgi sahibi olmak sizi hedeflerinize bir adım daha yaklaştıracaktır. Çünkü oyuncu kulaklığı kullanırsanız, oyunda kalmanız kolaylaşır ve oyun çevresindeki her bir detaya daha rahat hakim olabilirsiniz. 

Oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibi listelenebilir. 

 

  • Bütçenizi belirleyin. Bütçe belirlerken ne kendinizi zorlamalı ne de ucuza kaçacak şekilde cimri hareket etmelisiniz. Kısa bir zaman sonra çöp olacak bir ürüne para vermek tasarruf değildir. Gerekiyorsa bir süre beklemeli ve birikim yapıp karar vermelisiniz.
  • Frekans aralığı yani Hertz konusunda bir karar verin. Bu aralık az ise ses ince, ne kadar çok ise ses de o kadar kalın gelecektir. Oyun oynadığınız sırada gelen sesleri en iyi şekilde algılayabilmek için frekans aralığı fazla olan bir kulaklığa ihtiyacınız olduğunu söylemek mümkün. Bir diğer önemli noka ise sesi iletirken kulaklığın ne kadar stabil bir ses verebildiğidir.
  • Ses seviyesi yani desibel konusunda kulağınıza zarar vermeyecek bir kulaklık tercih edin. En uygun ses şiddeti miktarı 85dB civarında olacaktır. Daha fazlası, uzun sürecek oyunlarda kulak sağlığınıza zarar verebilir. 
  • Güç tüketimi konusunda da dikkat etmelisiniz. Empedans ya da ohm da oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Kablolu kulaklıklar güç tüketimi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşatmazken, kablosuz olanlarda biraz daha hassas davranmak gerekebilir.
  • Hafif bir kulaklık seçin. Eğer gereğinden fazla ağır olan bir kulaklıkla uzun süre oyun oynarsanız, boyun ağrılarına hatta sonrasında fıtık gibi istenmeyen rahatsızlıklara maruz kalabilirsiniz.
  • Ses izolasyonuna sahip bir kulaklık bulun. Bu sayede oyuna daha rahat odaklanabilirsiniz. Aksi takdirde dışarıdan gelen sesler sizi, kulaklığınızdan gelenler ise etrafınızdakileri rahatsız edebilir.
  • Göze hitap eden bir kulaklıkta karar kılmak isteyebilirsiniz. Ne de olsa tasarım da oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında önemli bir faktör. 

İyi Bir Oyuncu Kulaklığı Nasıl Anlaşılır?

İyi oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gerekenler oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu. Almayı düşündüğünüz kulaklığın iyi bir oyuncu kulaklığı olup olmadığını anlamak için kendinize aşağıdaki soruları sorabilirsiniz.

 

  • Bütçeme uygun mu?
  • Ses kalitesi iyi mi?
  • Rahat ve hafif mi?
  • Yeterli ses izolasyonunu sağlıyor mu?
  • Hoş gözüküyor mu?

Oyuncu Kulaklığı Kaç Hz olmalıdır?

Oyuncu kulaklığı Hz değeri, insan kulağı Hz değerine ne kadar yakınsa o kadar idealdir. İnsan kulağı da 20 Hz ile 20 kHz arasındaki frekansları algılar. Bu nedenle kulaklığınızın da bu frekans aralığına en yakın olmasını isteyebilirsiniz. Fakat genel olarak oyuncu kulakları 30 Hz ile 15 kHz frekans aralığındadır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir?