18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Polis Olma Şartları Nelerdir?

Polis Olma Şartları Nelerdir?

Polis olma şartları her yıl yeni dönem duyurusu ile pek çok kişi tarafından merakla araştırılmaktadır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polis Olma Şartları Nelerdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Hem POMEM hem de PMYO olarak iki şekilde alımların gerçekleştirildiği polis mesleği için siz de hangi şartların arandığını ve nasıl bir eğitim alacağınızı merak ediyor ve araştırıyorsanız yazımızın devamına göz atabilir ve gerekli tüm işlemlerin nasıl gerçekleştiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

Polis Olmak İçin Gerekli Eğitimler Nelerdir?

Polis olma şartları arasında özellikle gerekli eğitimlerin neler olduğu araştırılmaktadır. Öncelikle polis olabilmek için lise mezunu olmanız gerekmektedir. Eğer PMYO üzerinden polis olmak istiyorsanız TYT ve AYT sınavlarından gerekli görülen puanı almanız ve başvuru işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Tüm yeterli şartları sağladığınızda bu alanda 2 yıl komiser yardımcısı olabilmeniz için gerekli eğitimler sizlere verilmektedir. 

Bunun yanı sıra POMEM üzerinden polis olmak istiyorsanız üniversitelerin herhangi bir bölümünden 2 yıllık ön lisans ya da 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmanız ve KPSS sınavından gerekli puanı almanız gerekmektedir. POMEM de okumaya hak kazandığınızda ise 6 aylık yatılı eğitim sürecine alınarak hemen polis merkezlerinden birinde çalışabilmeniz sağlanmaktadır.

Bu okullara giriş hakkı kazanmak için yazılı sözlü ve fiziki sınavlardaki şartları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Özellikle fiziki sınavda sıçrama tahtası, lastik içerisinden geçme, ağırlık taşıma, sağlık topuna dokunma, takla atma, slalom koşu ve engel etaplarını başarılı geçebilmek için çeşitli spor eğitimleri almanız gerekmektedir. Ayrıca polis okullarının 2 haftalık intibah eğitimine de katılmanız gerekmektedir. 

Polis Olmak İçin Yaş Sınırı Var mı?

Polis olmak için gerekenler arasında en önemlisi ise yaş sınırıdır. 18 yaşını doldurmuş olmanız ve 30 yaşını geçmemiş olmanız gerekmektedir. Bu yaş sınırlarını bir gün dahi geçmiş olsanız başvuru işlemleriniz iptal edilerek polislik sınavlarına girmeniz engellenmektedir. 

Bu sebeple polis olmak isteyen adayların bu yaş aralığında aranan niteliklere sahiplerse hemen başvuru işlemlerini tamamları ve gereken sınavlara girmeleri gerekmektedir.

Polislikte Fiziki Yeterlilik Şartları Nelerdir?

Polis olma şartları arasında en önemlisi ise fiziki yeterliliktir. Öncelikle hem kadınlarda hem de erkeklerde boy kilo endeksi kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra her yıl düzenlenerek yayımlanan sağlık şartlarını da taşıyor olmanız gerekmektedir. Sınav başvuru sürecinde sizlerden talep edilen sağlık raporu da bu sebeple talep edilerek polis olmaya uygun olup olmadığınız detaylı bir şekilde incelenmektedir. 

Ayrıca polis adayları yazılı, sözlü ve fiziki olarak 3 ayrı sınava tabi tutularak seçilmektedir. Fiziki yeterliliğinizde fiziki (kondisyon) sınavda oldukça önemli sayılmaktadır. 

Polislikte Hangi Sınavlara Girmek Gerekiyor?

Polis olmak için girilmesi gereken sınavlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi 3 ayrı sınava tabi tutularak gerçekleştirilmektedir. Ancak POMEM ya da PMYO olarak da değişkenlik göstermektedir. POMEM üzerinden başvuru yapacakların KPSS puan türü önemli sayılırken PMYO için ise TYT ve AYT puan türlerine bakılmaktadır. Aranan şartlar ve kriterler hem erkekler hem de kadınlar için ikisinde de aynı nitelikleri taşımaktadır. 

Bunun yanı sıra polis olma şartları ise şunlardır:

 TC vatandaşı olmak

•18 yaşını doldurmak 30 yaşından 1 gün dahi geçmemiş olmak 

•En az lise mezunu olmak ya da üniversitelerin ön lisans ya da lisans bölümlerinden mezun olmak

•Fiziki yeterlilik erkekler için 167 cm kadınlar için ise 162 cm boy ve buna bağlı kilo endeksine sahip olmak

•Sağlık yönetmeliğinde olan şartların tamamını taşımak

•Adli sicil kaydının temiz olması 

Sizler de bu şartları karşılıyor ve gerekli sınavlardan yeterli puanları almışsanız hemen başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?