24 Aralık 2024
weather
8°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Reiki Nedir? Nasıl Yapılır?

Reiki Nedir? Nasıl Yapılır?

Reiki hakkında bilgiler pek çok kişi tarafından araştırılmakta olup son dönemlerde sıklıkla dikkat çekiyor. Reiki, temelde bir şifa yöntemi olarak bilinmektedir. 20. yy. başlarında ortaya çıkmış olan bu şifa yöntemini bulan kişi ise Japon Doktor Usui’dir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Reiki Nedir? Nasıl Yapılır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Her birey tarafından kolaylıkla öğrenilebilir olan reiki aynı zamanda tıp açısından da destekleyici olarak kullanılabilmektedir. Üstelik reiki sayesinde modern tıbbın yeteli olmadığı yerlerde şifa bulmak mümkün hale gelmektedir. Reikinin asıl mantığı ise vücuda enerji akışı sağlayarak sorun olan bölgeyi onarmakta ve şifa enerjisini aktive etmektir. Reiki için en önemli organlar ise ellerdir. Şifa eller aracılığı ile aktarılır.

Reiki Nedir

Reiki Nedir? 

Reiki temelde bir şifa yöntemi olarak bilinmekte olup tüm dünya üzerinde son zamanlarda daha da yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Japonya’da ortaya çıkan bir şifa yöntemi olması nedeni ile Reiki ismi Japonca da yer alan ‘Rei’ ve ‘ki’ kelimelerinden türemiştir. ‘Rei’ kelimesinin sözcük anlamı ‘evrensel olan’ şeklinde tanımlanırken ‘ki’ ise yaşam enerjisi şeklinde nitelendirilmektedir. Reiki kelimesinin Türkçe karşılığı ise ‘Evrensel yaşam enerjisi’ şeklinde tanımlanabilir. Reiki tek bir alanda değil, şifa açısından gerek bedensel gerek ruhsal gerekse zihinsel bütünlüğü amaçlar. Dünya’nın pek çok ülkesinde bu şifa yönteminin kullanılmakta olduğu hastaneler bulunmaktadır. Bu sayede her geçen gün çok daha fazla kabul görmektedir. Reiki hakkında bilgiler bir dine ve inanca hitap etmezler. Her görüşten insan bu şifa yönteminden faydalanabilir.

Reiki Yapmak İçin Ne Gereklidir?

Reiki yapmak için gerekenler bu alanda çalışma yapmak isteyen bireyler için en çok merak ettiği husustur. Reiki yapmak isteyen kişiler öncelikle şunu bilmelidir ki reiki herhangi bir yetenek veya özellik gerektirmemektedir. Ayrıca her yerde uygulanabilir özelliğe sahiptir. Kişinin tamamen enerjisini aktive edip bunu doğru bir şekilde kullanması temeline dayanır. Uygulayıcı olmak adına ise eğitim almak ve uygulayıcı sertifikasına sahip olmak yasal açıdan önemlidir. Şifa çalışması yapmak isteyen her birey bu konuda eğitim alabilir. Düzenli bir şekilde uygulama yapmak kişinin kendini geliştirmesi açısından olanak sağlayacaktır. Kısaca reiki yapmak için gerekenler kişinin bu alanda istekli olması ve gerekli eğitimi almasıdır.

Reikinin Faydaları Nelerdir?

Reiki konusunda bir diğer merak edilen unsur ise faydalarıdır. Zira bu derece yaygın olan bir şifa sisteminde en çok dikkati çeken şey ne fayda sağladığı yönündedir. Reiki düzenli olarak uygulandığında fayda sağlamakta ve kişilerin şifalanmasına yardımcı olmaktadır. Reiki faydaları hem fiziksel hem ruhsal hem de duygusal niteliktedir. Bunlar;

·         Odak problemi yaşayan kişilerin daha kolay odaklandığı gözlemlenmiş ve düşüncelerde netlik oluşmasına yardımcı olmaktadır.

·         Kronik yorgunluğun önüne geçer.

·         Kişilerde kaygı seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

·         Stres seviyelerinde dengelenme sağlanır ve bu durum kişinin rahatlamasına dolayısı ile sakinleşmesine yardımcı olur.

·         Fiziksel anlamda bedenin çok daha enerjik ve güçlü olmasını sağlar.

·         İletişimin kuvvetlenmesini sağlaması nedeni ile ikili ilişkilerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

·         Depresyon vb. hastalıklarda modern tıbba destek olur.

Kişi Kendine Reiki Yapabilir Mi?

Reikinin faydaları konusunda bilgi sahibi olan kişiler kendilerine uygulama yapıp yapamayacağını da merak etmektedir. Zira bu şifa uygulamasından kendi kendine yararlanmak isteyenler oldukça fazladır. Kişinin kendi kendine reiki uygulaması mümkündür. Kişilerin kendi üzerinde reiki açması, kendi hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmasını sağlar. Bunun yanı sıra enerjisini kolay bir şekilde toparlayabilir ve daha verimli bir şekilde kullanabilir. Üstelik kendi üzerinde pratik yapması öğrenme açısından da yardımcı olmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gelinlere Neden Kırmızı Kuşak Takılır?

Gelinlere Neden Kırmızı Kuşak Takılır?