Türkgün Faydalı Bilgiler Süet Ayakkabı Islak Bezle Silinir mi?

Süet Ayakkabı Islak Bezle Silinir mi?

Süet kumaştan yapılan ayakkabılarınızı doğal yöntemlerle pratik biçimde temizlemek, zannettiğinizden çok daha kadar kolay! Peki, süet ayakkabı nasıl temizlenir? Süet ayakkabı bakımının püf noktaları nelerdir? Detaylar, yazımızın devamında...

KAYNAK: Haber Merkezi

Süet ayakkabılarınızı düzenli periyotlarla temizlemek; ayakkabılarınızın hijyeni, ayak sağlığınız ve giyim tarzınız üzerinde oldukça belirleyici bir role sahiptir. Kıyafetleriniz ne kadar kaliteli, temiz ve ütülü olursa olsun eğer bununla kombinlediğiniz süet ayakkabılarınız bakımsız ve kirli görünüyorsa güçlü bir imaj meydana getirebilmeniz kesinlikle mümkün değildir.

Süet Ayakkabı S

Süet Ayakkabı Islak Bezle Silinebilir mi?

Süet ayakkabılarınızı ıslak bezle mi siliyorsunuz? Bunun hem ayakkabılarınız hem de ayak sağlığınız açısından ciddi zararları olduğunu biliyor muydunuz? Süet ayakkabıları nemli bir bez yardımıyla silmekte herhangi bir sakınca yoktur. Ancak aynı işlemi ıslak bezle gerçekleştirmeniz hâlinde hem ayakkabılarınızın kuruması çok fazla zaman alır hem de renginde solmalar meydana gelebilir.

Süet ayakkabıları ıslak bezle silmek, kumaşın suyu hızlıca çekmesi ve çabuk kurumaması sebebiyle çeşitli mikroorganizmaların kontrolsüz biçimde üremesine zemin hazırlar. Bu durum, zaman içerisinde ayak sağlığınız ile ilgili çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına yol açabilir. Ayakta mantar oluşumu, topuklarda çatlamalar ve tırnaklarda tortulanmalar vb. meydana gelebilir.

Süet Ayakkabıyı Doğru Temizleme Yöntemleri

Ayakkabılarınızı ilk günkü hâline getirmeye ne dersiniz? Süet ayakkabılardaki inatçı lekeler, bazen başımıza bela olup sinirimizi bozabilmektedir. Ancak endişelenmeyin, bunun da basit ve doğal bir çözümü elbette var. İşte, süet ayakkabı temizleme yöntemleri ile ilgili ayrıntılar...

Süet ayakkabılarınızdaki inatçı lekeleri doğal yöntemlerle temizlemek için aşağıda yer alan adımları sırasıyla uygulayın:

-Kullanmadığınız bir diş fırçasını ılık suda yıkayın.

-Küçük bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı beyaz sirke ve yaklaşık yarım çay bardağı içme suyu ekleyin.

-Malzemeleri iyice karıştırarak sirkenin seyreltilmesini sağlayın.

-Yıkadığınız diş fırçasını karışımın içerisine batırıp ardından süet ayakkabıyı fırçalamaya başlayın.

-Diş fırçası ve sirkeli su karışımı ile ayakkabınızı temizlerken fırçalama işlemini orta sertlikte gerçekleştirin.

-İnatçı lekeler tamamen çıkana kadar bu işlemi sürdürün.

-Lekeler tamamen çıktıktan sonra mikrofiber bez yardımıyla ayakkabınızdaki sirke kalıntılarını iyice temizleyin.

Süet ayakkabıların dokusu, spor ve klasik ayakkabılara göre son derece yumuşaktır. Bu nedenle fiziksel müdahaleler esnasında bükülme, yamulma, içe çökme ve dışa bombe yapma gibi şekilsel bozulmalar meydana gelebilir. Bu nedenle temizlik işlemleri sırasında mutlaka ayakkabı kalıbı kullanmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde ayakkabılarınızın yapısında ciddi deformasyonlar oluşabilir. Eğer ayakkabı kalıbınız yoksa kuru bir bezi ya da büyük bir kâğıdı buruşturup ayakkabınızın orta noktasına doğru yerleştirebilirsiniz.

UYARI: Ayakkabı kalıbı yerine kullandığınız bez veya kâğıdın temiz olmasına özen gösterin. Gazete kâğıdı vb. kesinlikle kullanmayın.

Süet Ayakkabılarda Renk Solması Nasıl Giderilir?

Süet ayakkabılarda renk solması, sıkça karşılaşılan bir problemdir ve bunun en temel sebebi ayakkabıyı yanlış malzemeler ve yöntemler ile temizlemekten kaynaklanır. Rengi solan kısımları kendiniz düzeltmeye çalıştığınızda ise ayakkabı yüzeyinde daha fazla deformasyon oluşumuna sebebiyet verebilirsiniz. Çünkü ayakkabının üretimi esnasında geçirdiği işlemler, ayakkabı markası ve süet kumaşın renk tonu gibi farklılıklar sebebiyle onarım süreci esnasında kullanılan teknikler çeşitlilik gösterebilmektedir. Bu nedenle deneyimli ve güvenilir ayakkabı ustalarından yardım almanız şiddetle tavsiye edilir.

Süet Ayakkabıyı Temizlerken Kaçınılması Gereken Hatalar

Süet ayakkabılarınızı temizlerken dikkat etmeniz gereken başlıca unsurlar şunlardır:

-Temizlik esnasında kullandığınız bezin çok fazla ıslak olmamasına özen gösterin. Islak bezler, ayakkabınızın dışını temizlemeye çalışırken bir yandan da içinin kirlenmesine yol açabilir. Yani, dış taraftaki kirlerin iç tarafa geçmesine neden olabilir.

-Ayakkabılarınıza kesinlikle ıslak mendil ile müdahale etmeyin. Aksi takdirde ıslak mendilin yüzeyindeki pamukçuklar süete yapışabilir ve bunları tek tek ayıklamak çok fazla zaman alabilir. Ayrıca özellikle de kahverengi ve siyah gibi koyu renklere sahip olan süet ayakkabılarda ağarmalara sebebiyet verebilir.

-Fırçalama eylemi esnasında çok sert hareketler ve baskılar uygulamaktan kaçının. Bu durum, süet kumaşın ömrünü kısaltır ve zaman içerisinde ayakkabının çeşitli kısımlarında yırtılmalara ve patlamalara sebebiyet verebilir.

-Temizliği bitirdikten sonra ayakkabılarınızı hemen giymeyin, kumaşın kuruması ve kendini toparlaması için fırsat tanıyın. Aksi takdirde sadece birkaç gün içerisinde ayakkabınızda kötü kokular oluşmaya başlayabilir ve bakteriler çok hızlı şekilde üreyebilir.

-Ayakkabılarınızı, daha hızlı kurumasını sağlamak amacıyla kesinlikle çok fazla güneş ışığına maruz bırakmayın. Özellikle de öğle vaktinde balkona bıraktığınız süet ayakkabılar, güneş ışınlarının çok dik gelmesi sebebiyle sertleşebilir ve yıpranabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Faydalı Bilgiler UTTS süresi ne zaman bitiyor, taktırmayanlara ceza ne kadar? İşte yeni tarih ve detaylar

UTTS süresi ne zaman bitiyor, taktırmayanlara ceza ne kadar? İşte yeni tarih ve detaylar

Ticari araçlar için zorunlu hale gelen UTTS uygulamasında süre uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, araç sahipleri ile akaryakıt istasyonlarına tanınan yeni tarihleri açıkladı. İşte yeni tarih ve detaylar...

MUHABİR: Eylül Şahin

Ticari araç sahiplerini yakından ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için belirlenen süre uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, taşıtlara TTB cihazı taktırma zorunluluğu için son tarihler yeniden belirlendi. Uygulamanın amacı, akaryakıt tüketimini kayıt altına almak ve mali denetimi artırmak. Peki UTTS taktırma zorunluluğu için yeni tarih ne, taktırmayanlara uygulanacak ceza ne kadar?

UTTS başvuru ve montaj süresi uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), UTTS kapsamında yapılması gereken işlemler için süre uzatımına gitti. Buna göre;

Akaryakıt istasyonları için gerekli başvuru ve cihaz montaj işlemleri 2 Haziran 2025 tarihine kadar yapılabilecek.

Ticari araç sahipleri içinse taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması işlemleri için son tarih 30 Haziran 2025 olarak belirlendi.

Bu tarihe kadar kayıtlarını tamamlamayanlar, sistemden yararlanamayacak ve cezai yaptırımlarla karşılaşabilecek.

UTTS nedir, neden önemli?

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, taşıtların akaryakıt alımlarını otomatik olarak kayıt altına almayı amaçlayan bir uygulama. Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar ve taşıtlara monte edilen TTB donanımı sayesinde plaka bilgileri manuel girişe gerek kalmadan sisteme işleniyor. Bu sayede hem vergi kayıplarının önüne geçiliyor hem de denetim kolaylaşıyor.

UTTS taktırmamanın cezası ne kadar?

Sisteme kayıt yaptırmayan veya belirtilen tarihlere kadar gerekli cihaz montajını yaptırmayan mükelleflere 7 bin TL ile 28 bin TL arasında özel usulsüzlük cezası uygulanabilecek. Bu nedenle sürenin kaçırılmaması büyük önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *