09 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Tahta Kurusu Nasıl Yok Edilir?

Tahta Kurusu Nasıl Yok Edilir?

Tahta kuruları evlerde ve özellikle yatak odalarında ciddi sorunlara neden olabilmekte. Söz konusu haşereler tahtalara zarar vermeleri ile biliniyor olsa da ana besin kaynakları kandır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tahta Kurusu Nasıl Yok Edilir?
KAYNAK: Haber Merkezi

İnsanlar ve evcil hayvanları rahatsız edecek nitelikteki davranışları ile birlikte ev halkının kanlarını emerek yaşarlar.

Tahta kurusunu yok etme yolları doğru uygulandığı durumda evinizi bu istilacı türden tamamen temizleme şansını yakalayabilirsiniz.

Doğru şekilde uygulanan yok etme yöntemleri kimi zaman uzun sürebilmekte. Bu nedenle çözümlerin kesin olarak sonuç gösterebilmesi için bir süre kadar beklemek en doğrusu olacaktır.

Tahta Kurusu Neyi Sevmez?

Tahta kurularını tamamen yok etmeden önce neleri sevmediklerini belirlemeli ve alınacak olan önlemleri bu bağlamda değerlendirmeniz gerekmektedir.

Tahta kuruları uygun ortam olmadığı durumlarda yaşayamaz ve üreyemezler. Bunun için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekildedir;

  • Oda ısısı: 60 derece üzerinde kalan bir alanda beklemek tahta kuruları için ölümcül olabilir. Odanızı, eşyalarınızı ve/veya yataklarınızı 60 derece ve üzeri derecelere getirmek için buhar makinelerinden yardım alabilir veya sıcak su kullanabilirsiniz.
  • Düzenli temizlik: Tahta kuruları düzenli olarak temizlik yapılan alanlarda yaşamaktan kaçınırlar. Düzenli temizlik yapmaya başlamak tahta kurularını yok etmekle kalmaz yuvaları olan gizli alanların da yok olmasına neden olur.
  • Kimyasal kullanımı: Tahta kuruları diğer böceklere oranla daha hassas bir böcek türüdür. Her ne kadar diğer böcek türleri zehir gibi çözümlere karşı bağışıklık kazanmış olsa da tahta kuruları oldukça kolay aşamalarla kimyasal ilaçlarla yok edilebiliyor.

Tahta kurusu olmasının birkaç büyük nedenin bulunurken hepsinden farklı olarak en büyük neden siz olabilirsiniz.

Evde tahta kurusu olmasının sebepleri arasında ikinci el satın alınan ürünler ya da pis ortamlarda bulunmak olabilir. Tahta kuruları satın aldığınız ürünlerin üzerinde gelebileceği gibi üzerinize bulaşarak da evinize gelebilir.

Tahta kurularına maruz kalmak için her zaman ikinci el ürünlere yönelmenize gerek yok. Sıfır ürünler depoda uygun muhafaza koşullarında beklemediği durumlarda tahta kurusu oluşumuna neden olmaktadır.

  • Dış etkenler: Oteller, geçici pansiyonlar, nispeten pis alanlarda konaklamak ve bulunmak, üzerinize tahta kurusunun atlaması,
  • İkinci el satın alınan ürünler: İkinci el ürünlerin içerisinde bulunan tahta kuruları yeni evlerine yerleştikten sonra yavruları ile birlikte dağılarak evinizi ele geçirmeye başlar.
  • Komşu daireler: Her ne kadar ilk duyan için inandırıcı gelmese de tahta kuruları sizden bağımsız şekilde komşularınızdan da evinize gelebilir. Komşunuzun dikkat etmeden aldığı bir ürün ya da dışarıda bulunması tüm binanızın tahta kurusu ile mücadele etmesine neden olabilir.

Tahta kurusu olan yatağı temizlemek için temelde birkaç adım bulunuyor. Bu adımlara genel olarak bakacak olursak karşımıza çıkacak olan etkili adımlar şu şekilde olacaktır:

  • Yatak takımlarını üzerindeki her şey ile birkaç defa yüksek derecede yıkamak,
  • Yatak ve çevresini kimyasallar ile temizlemek,
  • Tahta kurularına karşı olan yatak koruyucularından yararlanın,
  • Tahta kurularına karşı olan ürünleri kullanarak tüm evinizin ilaçlanmasını sağlayın.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dar Gelen Ayakkabı Nasıl Genişletilir?

Dar Gelen Ayakkabı Nasıl Genişletilir?