17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Tüm odalara bir tane bırakın! Rutubet ve küfü alıp götürüyor!

Tüm odalara bir tane bırakın! Rutubet ve küfü alıp götürüyor!

Evdeki küf ve rutubet kokusu can sıkıcı olabiliyor. Uygun bitkileri evinizde bulundurmanız olası kötü kokuları engellemek için çözüm yolu olabiliyor. Duvar bile silmeye gerek kalmadan rutubet ve küften arınacaksınız.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tüm odalara bir tane bırakın! Rutubet ve küfü alıp götürüyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Evde nem problemi ciddi bir sorun olabilir ve sadece yapısal zararlara değil, sağlık sorunlarına da yol açabilir. Nem, küf ve mantar oluşumunu tetikleyerek hem görünüşü hem de hava kalitesini olumsuz etkiler.

Sarmaşık

Bahçelerde sıklıkla rastladığınız duvar sarmaşığının faydaları sizi şaşırtacak. BU bitki yalnızca estetik bir görünüm sunmuyor, aynı zamanda havayı temizlemede etkili bir rol oynuyor. Özellikle havadaki küfü azaltmada çok başarılı.

Deve Tabanı

Deve tabanı büyük yaprakları sayesinde havadaki nemi emer ve bu şekilde evdeki rutubeti azaltabilir. Yaprakları geniş olduğu için daha fazla hava temizler ve ortamın oksijen seviyesini artırır. Doğrudan güneş ışığı almadığı sürece orta ışıkta büyüyebilir. Toprağının nemli tutulması yeterlidir.

Paşa kılıcı

Paşa kılıcı, havadaki formaldehit, benzen, trikloretilen ve diğer zararlı kimyasalları filtreler. Bu bitki düşük ışıkta ve az suyla hayatta kalabilir, yani paşa kılıcı çok yönlü ve bakım gerektirmeyen bir bitkidir. Evinizin en iyi köşesine yerleştirerek estetik olarak evi dekore etmiş olursunuz. Ayrıca sağlıklı etkilerinden faydalanacaksınız.

Aloe Vera

Bu bitkinin jel kısmının insan sağlığı için birçok alternatifte kullanıldığını ve faydalarını biliyoruz. Diğer yandan bitkinin kendisi de eviniz için fayda sağlar. Aloe Vera havadaki nemi emebilir ve bu yolla rutubeti azaltır. Ayrıca benzen gibi zararlı maddeleri havadan temizleme yeteneği vardır. Toprağının kurumaya yakın nemli kalması yeterlidir.

İspanyol mossu

Çok fazla bakım gerektirmeyen bu bitkiyi haftada bir su spreyiyle nemlendirebilirsiniz. Eve farklı bir hava katacaktır. Ayrıca boston fern adındaki bitki de zararlı bakterilerin temizlenmesini sağlayabilir Toksinleri filtreden geçiren bu faydalı canlılar evinizin daha sağlıklı kalmasına yardımcı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırış kırış gömlekler jilet gibi olacak!

Kırış kırış gömlekler jilet gibi olacak!