Türkgün Faydalı Bilgiler Yılın son Ay tutulması 2024 ne zaman? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den görülecek mi?

Yılın son Ay tutulması 2024 ne zaman? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den görülecek mi?

Gökyüzünde görsel şölen yaşanacak. 2024 yılının son Ay tutulmasının gerçekleşmesine sayılı günler kaldı. Bu tutulmayla beraber Ay, yüzde 14 daha büyük gözükecek. Yılın son Ay tutulması 2024 ne zaman? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den görülecek mi?

MUHABİR: Burhan Tural

Muhteşem doğa olaylarının başında gelen Ay tutulmasına kısa bir zaman kaldı. En etkileyici anlardan biri olan tutulma ile beraber Ay yuvarlağının %8’i Dünya'nın gölgesinden geçiyor olacak. Peki, Yılın son Ay tutulması 2024 ne zaman? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den görülecek mi?

Ay tutulması ne zaman?

Yılın son Ay tutulması 18 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek. utulma, Türkiye saati ile 05.45’te gerçekleşen maksimum tutulma sırasında Ay yuvarlağının %8’i Dünya'nın gölgesinden geçiyor.

Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi? 

Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek. Bu tutulma, Kıta Amerika, Antarktika, Afrika, Avrupa, Batı Asya ve güneybatı Rusya'dan seyredilebilecek.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, Dünya'nın etrafındaki yörüngesinde dolanırken zaman zaman Dünya'nın gölgesine giriyor. Dolunay evresinde gerçekleşen bu geçişlerde, Güneş'ten aldığı ışığın bir kısmının ya da tamamının Dünya tarafından engellenmesiyle Ay'ın parlaklığı azalıyor. Bu olay, Ay tutulması olarak adlandırılıyor.

Ay tutulması "parçalı", "tam" veya "yarı gölge" tutulmaları olarak üç şekilde gerçekleşebiliyor. Tam tutulma sırasında Ay, gölge konisinin içerisine giriyor ve Dünya'nın gölgesi tamamen Ay'ın üzerine düşüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı! Meclis'ten engelli bireylerin sorunlarına çözüm üretecek komisyon!

Resmi Gazete'de yayımlandı! Meclis'ten engelli bireylerin sorunlarına çözüm üretecek komisyon!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artırmak ve sorunlarını çözmek amacıyla 22 üyeden oluşan bir araştırma komisyonu kurdu. Komisyon, üç yıl boyunca çalışmalarını sürdürecek.

KAYNAK: İHA

Engelli Bireylerin Toplum Hayata Katılımlarının Güçlendirilmesi, Karşılaştıkları Sorunların Tespit Edilmesi ve Bu Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmesi 

Amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kararı Resmi Gazete'de
Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM Kararı ile Engelli Bireylerin Toplum Hayata Katılımlarının Güçlendirilmesi, Karşılaştıkları Sorunların Tespit Edilmesi ve Bu Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmesi Amacıyla Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca meclis araştırma komisyonu kurulacak. Komisyon 22 üyeden oluşacak ve komisyon çalışma süresi Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip seçiminden itibaren 3 olacak. Komisyon gerektiği takdirde Ankara dışında da çalışabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *