22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Ziraat Bankası Hesap Hareketlerini Silme 2024

Ziraat Bankası Hesap Hareketlerini Silme 2024

Ziraat bankası hesap hareketleri silme nasıl yapılır 2024? Ziraat bankası hesap hareketleri silme adımları ile birlikte hesabınızda daha önce gerçekleştirilmiş olan işlemleri silebilir, işlemlerin geçmişte görünmesinin önüne geçebilirsiniz.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ziraat Bankası Hesap Hareketlerini Silme 2024
KAYNAK: Haber Merkezi

Hesap hareketleri mobil uygulama üzerinde görülebileceği gibi ziraat bankası web sitesi üzerinde de görülebilir. Bu nedenle, hesap hareketlerinin silinmesi kimi zaman iyi sonuçlar doğurabilir.

Hesap hareketlerini silmek için doğrudan mobil uygulama veya web sitesi kullanılamaz. Bu durum sadece Ziraat bankası için değil pek çok banka için de geçerlidir. Söz konusu hesap hareketlerinin uygulama ekranı üzerinden kaldırılması konusuna atılabilecek adımlar için Ziraat bankası ile iletişime geçmek en doğrusu olacaktır.

Ziraat Bankası Hesap Hareketlerini Silme 2024

Her ne kadar hesap hareketlerini doğrudan silmek mümkün olmasa da denenebilecek pek çok yöntem bulunuyor.  Söz konusu yöntemlerden birisi hesap hareketleri için müşteri temsilcisi ile iletişime geçmek iken birisi de hesap hareketinin üzerine ekstra harcamalar yapmak olabilir. Söz konusu yöntemlere genel olarak bakacak olursak karşımıza çıkan sonuçlar şu şekilde olacaktır;

Ziraat Bankası Hesap Hareketlerini Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Ziraat bankası hesap hareketleri nasıl silinir? Ziraat bankası hesap hareketlerini silme konusunda mobil ve web sitesinde yapılabilecek pek bir işlem bulunmuyor. Bunun yerine ziraat bankası müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek hesap hareketlerinin silinmesini talep edebilirsiniz.

Ziraat bankası müşteri hizmetlerine ulaşmak için ilgili telefon numaralarını kullanabilirsiniz;

444 00 00 – veya 0850 220 00 00 – veya 0850 258 00 00

Ziraat bankası hesap hareketlerine nasıl bakılır? Ziraat bankası hesap hareketlerine bakmak için mobil uygulamadan yararlanabileceğiniz gibi web sitesi üzerinden de işlemleri tamamlayabilirsiniz.

·         Ziraat bankası mobil bankacılık uygulamasının güncel sürümünü telefonunuza yükleyin,

·         Hesap hareketlerine bakmak istediğiniz hesap bilgileri ile giriş sağlayın,

·         Ziraat mobil uygulamasının ana sayfasında bulunan “Hesap özeti” bölümüne tıklayın,

·         Karşınıza çıkan pencereden tarihler belirleyerek belirli tarihler aralığında hesap hareketleri araması sağlayabilirsiniz.

Ziraat bankası web sitesi üzerinden hesap hareketlerini görüntülemek için;

·         Ziraat bankası web sitesine giriş sağlayın,

·         Hesap hareketlerine bakmak istediğiniz hesaba giriş sağlayın,

·         Ziraat bankası ana sayfasında yer alan “hesap hareketleri” seçeneğine tıklayın,

·         Karşınıza çıkan bölümden görüntülemek istediğiniz hesap hareketi tarih aralığını belirleyin.

Hesap hareketleri bölümünden belirli tarihler aralığında hesap hareketlerini görüntülemek mümkün durumda. Ancak, hesap hareketlerini uygulama ve web sitesi üzerinden silmek mümkün değildir.

Hesap hareketlerinin düzenli olarak tutulmasındaki ana sebep, hesaplara giriş yapan ve çıkış yapan ödemelerin kayıtlarını tutabilmektir.

Doğrudan hesap hareketlerinin temizlenmesi mümkün olmamakla birlikte ziraat bankası müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek hesap hareketlerinin düzenlenmesi istenebilir ancak politikalar gereğince hesap hareketlerinin düzenlenmesi ve silinmesi mümkün olmayabilir.

Banka Hesap Hareketleri Silinebilir Mi?

Sadece Ziraat bankası hesap hareketleri silme konusunda değil pek çok banka için hesap hareketlerini silme konusunda aramlar gerçekleştiriliyor. Anacak, hesap hareketlerini hiçbir bankada silmek mümkün değildir.

Hesap hareketleri 2 yıla kadar banka müşterileri tarafından görüntülenebilirken bankanız tarafından geriye dönük olarak hesabınızın açıldığı tarihe kadar verilere ulaşmak mümkündür. Hesap hareketleri sadece harcama ve giderler için tutulan bir geçmiş değil olası dolandırıcılıklara ve vergi kontrollerine karşı da tutulmaktadır.

Hesap hareketlerini ana sayfadan kaldırmak için eski hesap hareketlerinin üzerine gelecek şekilde birkaç işlem gerçekleştirilebilir ancak hesap hareketlerinin detaylarına bakıldığında bir önceki işlemler gözükecektir.

Ziraat bankası hesap hareketlerini silmek için uygulamanın kaldırılması denenebilir ancak bu da uygulamanın tekrar yüklenmesi ile birlikte hesap hareketlerinin tekrar gelmesine neden olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin kesin sonuçları duyuruldu

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin kesin sonuçları duyuruldu