Türkgün Gündem FETÖ'cü Adil Öksüz'ün yeğeni hakkında karar çıktı

FETÖ'cü Adil Öksüz'ün yeğeni hakkında karar çıktı

ABD'ye evrak gönderdiği iddiasıyla tutuklanan ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "TSK imamı" Adil Öksüz'ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz, "suçluyu kayırmaya teşebbüs" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılıp adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Esmaül  Hüsna Öksüz avukatıyla katıldı.

Duruşmada, sanığa ait dijital materyallerle ilgili hazırlanan  bilirkişi raporunun dosyaya sunulduğu ve raporda herhangi bir suç unsuruna  rastlanmadığına yönelik tespit olduğu belirtildi.

Raporun okunmasının ardından esasa ilişkin mütalaasını sunan İstanbul  Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında daha önce "silahlı terör örgütü üyeliği"  suçundan dava açıldığını ancak suçunun "silahlı terör örgütüne yardım" suçu  kapsamında kaldığını belirterek, sanığın bu suçtan 15 yıla kadar hapis cezasına  çarptırılması talebinde bulundu.

Mütalaaya karşı beyanı sorulan sanık Öksüz, suçlamaları kabul  etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Sanığın avukatı ise müvekkilinin sadece soyadından ötürü  yargılandığını savunarak, "İllaki bir suçlama yapılacaksa bu ancak 'suçluyu  kayırmaya teşebbüs' suçundan yapılabilir. Bilirkişi raporunda da herhangi bir suç  kaydına rastlanmadığı belirtiliyor. Beraat talep ediyoruz." dedi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Esmaül  Hüsna Öksüz'ün, "suçluyu kayırmaya teşebbüs etme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis  cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, tutuklu sanığın "yurt dışına çıkış yasağı" konularak  tahliyesini de karara bağladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  Esmaül Hüsna Öksüz'ün kargo ile ABD'ye önemli örgütsel evrak göndereceği  istihbaratı üzerine çalışma başlatmış, Öksüz, alıcı olarak E.S. isminin yazıldığı  zarfı kargo yetkilisine teslim ettiği sırada suçüstü yakalanmıştı.

İnceleme sonucu zarfta, Adil Öksüz'ün kardeşi ve örgütün sözde  "Üsküdar il imamlığı"nı yaptığı gerekçesiyle aranan Mehmet Öksüz, tutuklu olan  eşi Şenay Öksüz ve çocukları Zeynep Şeyma Öksüz'e ait bazı evrak bulunmuştu.

Esmaül Hüsna Öksüz'ün ifadesinde, paketin kendisine ait olduğunu ve  Mehmet Öksüz'ün talimatı üzerine kargo ile göndermeye çalıştığını söylediği  öğrenilmişti. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Öksüz,  tutuklanmıştı.

İddianamede Öksüz'ün, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5  yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Yorumlar
A
Ahmet y 5 yıl önce
Ortada ABD ye gidecek bir zarf var yani teröriste yardım var ama ne yazikki mahkeme ufuutturk ceza veriyor ama bir gün bu vurdum duymazlik ne zaman yazikki yargıyı da zarar verecek
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Kültür Sanat Bitlis Beşminare Uluslararası Film Festivali, 9-11 Mayıs'ta

Bitlis Beşminare Uluslararası Film Festivali, 9-11 Mayıs'ta

Bitlis, 9-11 Mayıs'ta ilk kez düzenlenecek "Bitlis Beşminare Uluslararası Film Festivali" ile sinema dünyasını ağırlayacak. Vali Karakaya, festivalin kentin tanıtımına katkı sağlayacağını vurguladı. Belediye, etkinliklere destek verecek.

KAYNAK: AA

Bitlis, ilk kez düzenlenecek "Bitlis Beşminare Uluslararası Film Festivali" ile sinema dünyasından isimleri ağırlayacak.

Kentte 9-11 Mayıs'ta uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgesel kategorilerinde yapılacak festival öncesinde Bitlis Eğitim ve Tanıtıma Vakfı'nda (BETAV) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, yapılan çalışmalarla Bitlis'teki tarihi dokunun ortaya çıktığını söyledi.

Kente gelen misafirlerin tarihi dokuya hayran kaldığını belirten Karakaya, kentte turistlerin gelmesi için tarihi ve kültürel eserlerin restorasyonunun önemli olduğunu vurguladı.

Bitlis'in, film ve dizi platosu olarak kullanılabileceğini anlatan Karakaya, şöyle konuştu:

"Bitlis Beşminare Uluslararası Film Festivali de şehrimizin tanıtımına katkı sunacaktır. Bu birden olmuyor. Mardin kısa sürede bu noktaya gelmedi. Mardin, güzel bir örnek olduğu için söylüyoruz. Biz daha iyisini yapmak durumundayız. Bitlis Beşminare Uluslararası Film Festivali için program akışını görüyoruz. Bir mesafe zaten alınmış. Bitlis için yapılan her şeye hep birlikte elimizden geldiğince sahip çıkmak ve destek olmak durumundayız."

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise festivalin kentin tanıtımı için faydalı olacağını belirterek, belediye olarak bu tür etkinliklere her zaman destek vereceklerini bildirdi.

Festival danışmanlığını yapan AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ise Mardin'in en fazla turist çeken iller arasında olmasının en önemli sebeplerinden birinin de son zamanlarda orada çekilen dizi ve filmler olduğunu kaydetti.

Bitlis'te filmleştirilebilecek ve dizi yapılabilecek birçok hikayenin olduğunu belirten Köstekçi, şunları söyledi:

"Aynı zamanda Bitlis'in doğal bir plato olduğuna inanıyoruz. Bu doğal platoda birçok film ve dizi çekilebilir. Çekilecek bu film ve dizilerde ilimizin tanıtımına çok ciddi katkılar sunacaktır. Beklediğimizin üzerinde ilgi oldu. Festivalde dünyanın her yerinden yönetmenleri, oyuncuları, senaristleri ve yazarları Bitlis'te ağırlayacağız."

Festival koordinatörü Hakan Torun Oral da memleketin spor, turizm ve sanatla tanıtılabileceğini dile getirerek, "Biz bu işin sanat kısmındayız. Paydaşlarımızla istişare ettikten sonra festivalinin startını verdik. 9 Mayıs'ta Bitlis Eren Üniversitesi kampüsünde festivalimizin açılışını yapacağız." diye konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Kübra Sivaslıoğlu ve Onur Aykaç, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ergin Güven, BETAV Bitlis Şube Başkanı Güven Güngördü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *