18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Faydalı Bilgiler Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin

Çamaşır makineleri hayatımızı kolaylaştıran icatların başında geliyor. Çamaşır makinesinin deterjan gözlerinin her biri farklı bir amaç için tasarlanmıştır. Bu bölmelerin yanlış kullanımı, makinenize zarar verebilir. Deterjan gözlerini doğru şekilde kullanarak, makinenizin ömrünü uzatabilir ve daha iyi yıkama sonuçları elde edebilirsiniz.

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin 1

Çamaşırlarımızı pratik bir şekilde temizlenmesini sağlayan çamaşır makinesinin deterjan bölmeleri çoğunlukla karıştırılıyor.

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin 2

Bir sosyal medya kullanıcısı bu kafa karıştırıcı durumu ortadan kaldırmak için çamaşır makinelerindeki üç bölmenin ne işe yaradığını ve aslında nasıl kullanmamız gerektiğini anlattı.

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin 3

İlk olarak bölmeler, ön kısımlarında sayılarla numaralandırılmıştır. Yapılan yıkama türüne göre ise ( ön yıkama - normal yıkama) deterjanı koyacağınız yer değişiklik gösterir.

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin 4

İlk bölme, çok kirli çamaşırları(ön yıkama) yıkamak üzere kullanmanız gereken ön yıkama içindir. Eğer ön yıkamalı program kullanıyorsanız, ilk bölmeye (en sağdaki bölme) bir miktar toz deterjan ya da sıvı deterjan koyduğunuz zaman makineniz çamaşırlarınızı iki kez yıkar.

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin 5

Diğer bölme ise ilk bölmeye oranla biraz daha büyüktür. Bu ana deterjan bölmesi olarak söylenebilir. Genellikle üç bölmeden en büyüğü olur fakat ayırt edemiyorsanız bazı çamaşır makinelerinde iki rakamıyla da gösterilir.

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin 6

En önemli bölmesi ise yumuşatıcı koyduğumuz bölmedir. Diğer iki bölmeden farklı bir boyutta, rengi ya da şekli farklı olan bu bölme kolaylıkla fark edilebilir. Bunu yalnızca kıyafetlerinizin daha yumuşak ve güzel kokmasını istiyorsanız kullanmanız yeterli olacaktır.

Çamaşır makineniniz daha uzun ömürlü mü olsun? Bu öneriye kulak verin 7

Bazı çamaşır makinelerinde kullanışlı olması için semboller bulunur. 1- Ön yıkama 2- Ana yıkama Çiçek sembolü- yumuşatıcı şeklinde gösterilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA Şampiyonlar Ligi: Son 10 yılın şampiyonları

UEFA Şampiyonlar Ligi: Son 10 yılın şampiyonları