
10- Phil Foden (Manchester City) – 130 milyon euro
EuroLeague Final Four öncesi Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda heyecan ve motivasyon zirvede. Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Sarunas Jasikevicius, turnuvaya sayılı günler kala düzenlenen medya gününde açıklamalarda bulundu.
Başantrenör Sarunas Jasikevicius, Panathinaikos eşleşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:
“En iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz, arada Galatasaray maçı var. İyi idman yapabilecek vaktimiz var. Nasıl atak edeceklerini (Panathinaikos) biliyoruz. Belirleyici faktör kolay atışlar oluyor. Kimse mükemmel değil. Final Four’da bu maçlar çok farklı oluyor.”
Jasikevicius, rakiplerinin oyun gücünü ve Fenerbahçe’nin çözüm üretme kapasitesini şu sözlerle aktardı:
“İkinci yarıyı çok iyi geçiren Cedi Osman var, en büyük güçleri istikrar. Benim takımımın savaşması gerekiyor. Onların çok kaliteli oyuncuları var. Bizim de aynı şekilde onları zorlayacak oyuncularımız var. Büyük faktörlerden biri Nunn olacak. Tüm oyunculara hazır olmamız gerekiyor.”
Baskı altında kalmaktan çekinmediğini vurgulayan Jasikevicius, Final Four’un önemine dikkat çekti:
“Burada olabilmek büyük şans. Hayat kendine fırsatlar sunar, büyük başarılar elde etmeyi sağlamak için. Şu an yine o şans elimizde.”
Organizasyonun Abu Dabi’de oynanacak olmasıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:
“Herhangi bir Final Four gibi olacak. Panathinaikos, Olympiakos ve Fenerbahçe varken taraftar konusunda şüphem yok.”
Futbol takımının yaşadığı puan kayıplarının ardından tüm gözlerin basketbol takımına çevrilmesiyle ilgili Jasikevicius, kulüp bilinciyle hareket ettiklerini belirtti:
“Fenerbahçe gibi bir kulübün parçası olmak inanılmaz bir şey. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Diğer branşları da takip ediyoruz ama biz kendi branşımızda kulüp için en iyisini yapmak için mücadele ediyoruz.”
Final Four’un sadece iki maçla sezonun kaderini belirlemesine dair soruya ise Jasikevicius şu yanıtı verdi:
“Sistem bizim karar vereceğimiz şeyler değil. En iyi mücadele ile elimizden gelenin en iyini yapmaya çalışıyoruz.”