18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı!

Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı!

Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 1
Son dakika haberleri...Benzin ve motorin fiyatları, brent petrol varil fiyatı tarafında yaşanan dalgalamalar sonrası değişiyor. Fed faiz kararı sonrası, faiz artırımlarının yavaşlayacağı yönünde ilk sinyallerin gelmesi petrolde kısa vadeli bir yükseliş trendini beraberinde getirdi. Akaryakıt pompa fiyatları için doğrudan etkili olan brent petrol için herkesin aklında aynı soru var: Petrol fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte detaylar...
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 2
KÜRESEL EKONOMİDE 'RESESYON' RİSKİ DEVAM EDİYORDünyanın büyük ekonomilerinde rekor kıran ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri sonrası Fed öncülüğünde olağandışı faiz artırımları hızlandı. Bununla beraber dünya ekonomileri üzerinde 'Resesyon' çanları çalmaya başladı.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 3
Fed Kasım ayında üst üste 4. kez 75 baz puan faiz artırımına giderek 40 yılın en agresif para politikası adımlarını sürdürdü. Ancak faiz karar metninde ilk kez yer alan 'Ekonomik aktiviteyi dikkate alacağız' ibaresi ve faiz artırımlarının yavaşlayarak devam edeceği sinyali petrol fiyatları başta olmak üzere varlık alımlarına yukarı yönde destek oldu.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 4
RESESYON ENDİŞESİ BİR MİKTAR HAFİFLEDİKasım ayı Fed faiz kararı sonrası gelen bu sinyal, bankanın faiz artırımlarını sonlandırmadan önce piyasaları hazırlamaya başladığı şeklinde yorumlandı. Bu durum küresel ekonomi üzerindeki 'Resesyon' endişesini bir miktar hafifletti.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 5
FED'İN YENİ PARA POLİTİKASI SİNYALİ İLE PETROL YÜKSELDİDünyanın en önde gelen Merkez Bankası'nın faiz artırımında ton düşecek mesajının resesyon endişelerini hafifletmesi ve buna OPEC+'ın arzda kısıntısı eklenmesiyle brent petrol 100 dolar psikolojik sınırına yakınsadı.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 6
ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! PETROL İÇİN KİLİT RUSYA-UKRAYNA KRİZİRusya-Ukrayna tarafında da gelecek olumlu bir haber akışının olup olmaması benzin ve mazot fiyatı için doğrudan belirleyici olan petrole yön verecek.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 7
Akaryakıt fiyatları için büyük önem arz eden petrol fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen yanıtladı.İşte uzman ismin Sabah.com.tr'ye yaptığı o açıklamalar:
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 8
BRENT PETROL YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?Geçtiğimiz hafta Fed faiz kararı sonrası piyasalarda faiz artırımları devam etsede bunun hızının yavaşlayacağı beklentileri hakim oldu.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 9
FAİZ ARTIRIMLARININ YAVAŞLAYACAĞI BEKLENTİSİ PETROLE YARADIDolar endeksinde geri çekilme gördük. Bu genel olarak varlık fiyatlarında alımlara yol açıyor. Bunu petrolde de gördük. Tabi Fed'in faiz artırımlarında yavaşlamaya gideceği beklentisi resesyon endişelerinde azalmaya neden oldu. Bununla beraber petrol talebinin artacağı algısını beraberinde getirdi. Petrolde haliyle yeniden yükseldi.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 10
Rusya Ukrayna Savaşı, OPEC+'nın arzını azaltması petrol fiyatlarının 90 doların altında kalmasını engelledi. Resesyon endişelerinin yavaşlaması veya faiz artırımlarının sonuna geldiğinin sinyalinin verilmesi brent petrol tarafında toparlanmaya neden oldu.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 11
90 DOLAR SEVİYESİ GÜÇLÜ DESTEKPetrolde alımlar biraz daha devam edebilir. Burada 99-100 dolar bandı kritik olacak. Bu seviyelerin üzerinde kapanış küresel resesyon endişelerinin devam etmesi durumunda zor gibi görünüyor. Özellikle Ağustos ayında başlayan dönem içerisinde sanki 90 dolar seviyeleri de destek oluşturmuş durumunda.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 12
OPEC+ arzı artırma durumuna gitmezse ve Rusya-Ukrayna Savaşı sonlanmazsa petrolde sanki kısa vadeli yukarı yönlü bir hareket gözlemleyebiliriz. Bu seviyelerin üzerinde kalıcı olması küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı ortamda pek mümkün görünmüyor.
Brent petrol için Fed etkisi! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak? Uzman açıkladı! 13
UKRAYNA SAVAŞI BİTERSE 30 DOLARLIK HIZLI BİR DÜŞÜŞ GÖREBİLİRİZOrta ve uzun vadede değerlendirecek olursak, Rusya-Ukrayna Savaşı sonuçlanmadan bu tahmini yapmak zor ama. Hiçbir savaş da sonsuza kadar sürmez. Bu savaşın brent petrol üzerinde 30 dolarlık bir primi var. Savaşın bittiği durumu değerlendirildiğinde petrol fiyatları 65-70 dolar bandına kadar hızlı bir geri çekilme görülebilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Almanya'da işçiydi artık milyoner! Haberlerde gördü arkadaşına attı... Yarım saat sonra zengin oldu

Almanya'da işçiydi artık milyoner! Haberlerde gördü arkadaşına attı... Yarım saat sonra zengin oldu