18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık...

Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık...

Pek çok kişinin neredeyse her sabah tükettiği bu besin, faydalarıyla öne çıkıyor. Miktarında yapacağınız artırma ile etkilerinde daha da fazla faydalanabilmek mümkün. Prof. Dr. Canan Karatay'ın "süper besin" dediği bu besin, kilo vermeyi sağlamaktan beyin ve sinirleri geliştirmeye kadar çok yararlı. İşte günde 10 adet yiyerek şifalanacağınız süper besin…

Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 1
Yumurta, hem sağlıklı hem de lezzetli olduğu için çok sık tüketilen besinler arasında yerini alır. Yaş fark etmeksizin pek çok kişinin beslenme rutininde yer alan yumurta, oldukça zengin içeriğiyle de öne çıkmaktadır.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 2
Yumurta o kadar faydalı bir besin ki Prof. Dr. Canan Karatay, yumurta için "süper besin" dedi ve yumurtanın bozulmamış, serbest tavuk yumurtası olması gerektiğini söyledi.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 3
Prof. Dr. Karatay sosyal medyada katıldığı bir programda yumurtanın beyazında ve sarısındaki maddelerin ana maddeler olduğunu dile getirdi.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 4
Prof. Dr. Karatay, günde 10 tane yumurta tüketerek göbek bölgesindeki yağlardan kurtularak kilo verilebileceğini ifade etti. Ayrıca asırlardan beridir Çinlilerin bunu uyguladığını ve hamile veya lohusa olan kadınların da günde 10 yumurta tüketmelerinin önerildiğini dile getirdi.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 5
Prof. Dr. Karatay, yumurtanın içerisinde yer alan kolin isimli maddenin beyindeki bir uyarıcının ana maddesi olduğunu, Çinliler tarafından hamilelerin yemesinin önerildiğini, bebeğin beyni ve sinirlerinin geliştireceğini ifade etti.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 6
Yumurtanın beyazında dokuz tane aminoasit bulunduğunu, aminoasitin proteinlerin temel ana maddesi olduğunu ve doğal olarak vücuda girmesi gerektiğini belirtti.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 7
Yumurtanın sarısında A vitamini, D vitamini, E vitamini, K vitamini, mineraller, omega-3, omega-6, doğal kolesterol, yağ ve folik asit bulunduğunun altını çizdi.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 8
10 yumurtanın aynı anda yenmesi gerektiğini değil, gün içerisinde öğünlere bölüşerek tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için şöyle örnek verdi; sabah 3 adet, dışarı çıkıldığında haşlanmış ve soğuk biçimde, geriye kalan yumurta miktarının da akşam tüketilebileceğinden bahsetti.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 9
Ayrıca Prof. Dr. Karatay, yumurtanın çok haşlanması sonucunda sarısının etrafının yeşil olduğunu ve bu durum da trans yağ meydana gelerek proteinin bozulduğunu ve zararlı olduğunu söyledi.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 10
Yumurtayı yağla kavurmanın, sıcak yağla yakmanın da tehlikeli olduğunu ve kayısı kıvamında, rafadan ve yumurtanın saf tereyağıyla yenmesi gerektiğini belirtti. Yumurta yiyerek acıkmanın meydana gelmeyeceğini ve şekerin düşeceğini söyledi.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 11
YARALARIN İYİLEŞMESİNE YARDIMCI Yumurta yüksek seviyede proteine sahiptir böylece kas yapımı, onarımı ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 12
Yumurtanın diğer faydaları ise şöyle; Yumurta, sağlıklı kişilerde iyi kolesterolün normal değer aralığında olmasında rol oynar, kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 13
HAFIZA PROBLEMLERİNE KARŞI FAYDALI İçeriğinde yer alan kolin isimli madde sayesinde hücre zarının sağlığında etkilidir ve bilişsel fonksiyonun güçlendirilmesinde etkili olur. Ayrıca Alzheimer gibi hastalıkların, konsantrasyon ve hafıza problemlerinin ilerleme ihtimalini düşürmeye destek olur.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 14
KEMİK VE EKLEM PROBLEMLERİNE KARŞIDIR Yumurta D vitamini açısından iyi besindir. Bu nedenle yumurta tüketmek, D vitamini eksikliğinin engellenmesini sağlayarak kemik ve eklem problemlerine karşı iyi gelir.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 15
AĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE ETKİLİ Bağışıklık sistemindeki görev yapan hücreler proteine ihtiyaç duyar, yumurtanın beyazı ise protein açısından zengindir. Ayrıca içeriğinde yer alan omega-3 yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 16
OBEZİTE İHTİMALİNİ DÜŞÜRÜR Yumurta tüketmek, uzun süre boyunca tok hissetmeyi sağladığı için aşırı derecede yemek yemenin önüne geçer ve obezite ihtimalinin düşürülmesini sağlar.
Canan Karatay 'süper besin' dedi! Günde 10 adet yiyende ne kilo kalıyor ne hastalık... 17
UYARI: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışması tavsiye edilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı! 80 maddelik yeni torba yasa Meclis'e geliyor