Türkgün Galeriler Gündem Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı

Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ilkinin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinde dükkanlarını açan esnaf, ilçe halkının ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 1
Depremlerde iş yerleri hasar görmeyen ya da az hasar gören esnaf, işlerine dönerken dükkanları zarar gören esnaf için de farklı noktalarda satış noktaları oluşturuldu.
1 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 2
Depremin ardından hasar gören yol ve bulvarlarda Pazarcık Belediyesi ekipleri tarafından onarım çalışmaları da devam ediyor.
2 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 3
Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, ilçede hayatın normale dönmeye başladığını söyledi.
3 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 4
Herkesin depremin acısını unutmaya çalıştığını belirten Yılmazcan, "Belediye olarak ticaretimizi canlandırmak, normale dönmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların ardından ilçemizde 370 esnafımız iş yerlerini açtı. Şimdi de vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları bir işletmeyi de hazırladık ve onların hizmetine sunduk. Burada vatandaşlarımız market ve günlük sebze, meyve ihtiyaçlarını karşılıyor." diye konuştu.
4 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 5
İlçenin zamanla eski günlerine döneceğini belirten Yılmazcan, ilçede 2 noktada konteyner çarşıların kurulduğunu, dükkanları zarar gören esnafı bu çarşılara taşıyacaklarını aktardı.
5 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 6
Esnaf Mehmet Damar da müşterilerini ağırlamaya başladıkları için mutlu olduklarını söyledi.
6 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 7
Depremin etkisinden uzaklaşmak için normale dönülmesi gerektiğini dile getiren Damar, "Esnaf olarak, vatandaş olarak, devletimizin, milletimizin sayesinde normalleşmeye çalışıyoruz. İş yerimizde vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince uygun satmaya çalışıyoruz. Vatandaşa destek olmak istiyoruz. Deprem Allah`tan geldi bu halimize de şükür." ifadelerini kullandı.
7 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 8
İlçe sakinlerinden Zeliha Peksayılır ise depremin acısını unutmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Depremin ardından evimiz zarar gördüğü için konteynerde yaşıyoruz. İlk günlere göre şartlar daha iyi. Normale dönmeye çalışıyoruz. Bizi yalnız bırakmayan halkımıza, devletimize teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun." dedi.
8 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 9
9 / 10
Depremin merkezi Pazarcık'ta 370 esnaf dükkan açtı 10
Kaynak: AA
10 / 10
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem 7. Etnospor Kültür Festivali’ne ziyaretçi akını: Ata sporlarımızı dünyaya tanıtıyor!

7. Etnospor Kültür Festivali’ne ziyaretçi akını: Ata sporlarımızı dünyaya tanıtıyor!

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen 7. Etnospor Kültür Festivali, 22 Mayıs’ta kapılarını açtı. Festivalin son gününde de ziyaretçi akını yaşandı. Milyonlar, 35 ülkeden katılım sağlanan ve geleneksel sporlar, oyunlar ve el sanatları ile gastronomi ile sahne sanatları gibi birçok başlıkta etkinlikler düzenlendiği festivali ziyaret ederken duygu ve düşüncelerini anlattı. Ziyaretçiler, festival sayesinde ata sporlarımızın dünyaya tanıtıldığını vurguladı.

KAYNAK: AA

Dünya Etnospor Birliği tarafından düzenlenen 7. Etnospor Kültür Festivali, bu yıl bir kez daha Atatürk Havalimanı'nda kapılarını açtı. 22-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen kültür festivali, son gününde de binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor… 35 ülkeden katılım sağlanan Etnospor Kültür Festivali'nde, geleneksel sporlar, oyunlar ve el sanatları ile gastronomi ve sahne sanatları gibi birçok başlıkta etkinlikler düzenleniyor.

Festivale Türkiye'nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcılar, etkinliğin gelenekleri yaşattığını ifade etti. 7.⁠ ⁠Etnospor Kültür Festivali'ne gelen farklı ülkelerden birçok katılımcı, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Etkinliğe eşi Ümit Koyciyeva ile katılan Aygül Koyciyeva, Etnospor Kültür Festivali'ne ilk defa katıldığını ve etkinliği "çok farklı ve güzel bulduğunu" belirterek, Türk dünyasının farklı kültürlerini festivalde bir arada görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Koyciyeva, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da ilk kez festivalde gördüğü için mutlu olduğunu dile getirdi.

Kırgızistan kökenli olan ancak Van'ın Erciş ilçesinde doğup büyüyen Ümit Koyciyeva ise "Bu tür kültürel bir zenginlik herkes açısından çok iyi. Orta Asya'yı ve kültür mirasımızı tanıtarak, çocuklarımızın geleceği açısından güzel bir anı bırakıyor" diyerek festivalin eğitici olduğunu vurguladı.

⁠"ATA SPORLARINI DÜNYAYA TANITIYOR"

Türkiye'de eğitim gören Azerbaycanlı Aynur Seyidova, yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de eğitim için bulunduğunu ve halen doktora eğitimine devam ettiğini söyledi. Seyidova, Etnospor Kültür Festivali'ne her yıl beğenerek katıldığını ifade ederek "Çünkü, unutulanı hatırlatan, kaybolanı canlandıran bir etkinlik" dedi. Etnospor Kültür Festivali'nin Türk kültürüne ait ata sporlarını dünyaya tanıttığına işaret eden Seyidova, "Bizim hafızamızın arka planına attığımız sporlarımızı tekrar yaşamamıza vesile olan bir etkinlik." diye konuştu.

Seyidova, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki yakın "kardeşlik ilişkisinden" memnuniyet duyduğunu ve "iki devlet tek millet" anlayışını Türkiye'de gördüğünü sözlerine ekledi.

"FESTİVAL ÇOK GÜZEL TAM BİZE GÖRE!"

Türkiye'de yaşayan Kazak kökenlilerden oluşan öğrenci platformu Kazak Kızları Gençlik Kollarının ekibi olarak gelen katılımcılardan Neslinur Kılıç, "Festival çok güzel tam bize göre. Bu yüzden bütün festival alanını gezdik" dedi. Gruptan Ebrar Özden, "Biz ataları yaklaşık 70 yıl önce gelmiş Altay Kazakları'nın son nesli olarak onların geleneklerini göreneklerini devam ettirebilmek için Kazak Kızları Gençlik Kolları olarak buraya geldik" ifadesini kullandı.

Katılımcılar, at biniciliği etkinliğini merak ettiklerini, bunun yanı sıra Er Turan konserini çok beğendiklerini ve milli dansları olan Kara Corga oynama imkanı bulduklarını anlattı. Festivale geleneksel Nogay Türklerine aile kıyafetlerle katılan Feride Çağdar da etkinliğin, geleneksel Türk kültürünün yaşatılması açısından faydalı bulduğunu ve devamının olmasını beklediğini kaydetti. Çağdar, Nogay Türklerinin Kırım, Dağıstan ve Türkiye başta olmak üzere birçok farklı ülkede yaşadığını ifade ederek, Nogay kökenlerine sahip olmakla birlikte Ankara'da doğup büyüdüğünü dile getirdi.

⁠"FARKLI KÜLTÜRLERE DAİR BİRÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"

Kamerunlu Hassan Dairou da 6 ay önce Türkiye'ye geldiğini ve Türk kültürünü tanımak amacıyla 7. Etnospor Kültür Festivali'ne katıldığını belirterek, "Bugün benim için çok özel bir gün. Çok güzel bir festival. Farklı kültürlere dair birçok şey öğrendim. Öğretmenim bu festivale gelmemi söyledi ve birçok ülkeye ait kültürü öğrenebildim." diye konuştu. Festivalde Afrika kültürünün de yer almasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Dairou, gelecek yıl da Etnospor Kültür Festivali'ne katılmak istediğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *