20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Dünya üzerindeki en sağlıksız besin açıklandı! Her bir lokması erken ölüme sürüklüyor…

Dünya üzerindeki en sağlıksız besin açıklandı! Her bir lokması erken ölüme sürüklüyor…

Hepimizin sağlıksız olduğunu bildiği bazı yiyecekler bulunuyor. Ancak bunların arasında öyle olanlar var ki sağlığınıza zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda sonucu ölümcül olacak hastalıklara davetiye çıkararak erken ölüme sebebiyet verebiliyor. İşte ne olursa olsun kaçınmanız gereken o besinler ve onların yerine tüketebileceğiniz daha sağlıklı seçenekleri…

Her ne kadar tüketmesi keyifli gözükse de bu yiyeceklerin tüketimi size büyük zararlar verebilir. O nedenle mümkün olduğunca kaçınmanız önerilir.
BULYON Öncelikle, bulyonlar genellikle yüksek miktarda sodyum içerir. Aşırı miktarda sodyum tüketimi, yüksek kan basıncı, kalp hastalığı ve böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Dolayısıyla, yüksek tansiyonu olan veya tuz alımını sınırlaması gereken kişilerin başta olmak üzere bireylerin bulyon tüketmesi önerilmez.
Onun yerine tamamen doğal olan organik bir et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
KAHVE KREMASI Bazı sağlıksız kahve kremalarının sorunu, aslında o kadar da krema içermemesidir. Kahve kreması olarak kullandığınız bu içeceklerin ilk üç bileşeni su, şeker ve bitkisel yağdır. Kahve kremaları ayrıca mono ve digliseritler gibi sentetik katkı maddelerine sahip olabilir.
Uzmanlar, monogliseritlerin küçük miktarlarda sağlık sorunu yaratmayabileceğini söylese de, birçok monogliserit trans yağ içerir. Trans yağ ise potansiyel olarak kolesterol seviyelerini yükseltebilir ve ayrıca kalp hastalığı ve diyabet riskinizi artırabilir.
Kahve kreması yerine sabahları kahvenize güzel bir protein takviyesi sağlayabilecek olan sütü kullanabilirsiniz. Daha fazla aroma isterseniz badem veya hindistan cevizi sütü gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
ŞEKER İLAVELİ MEYVE SULARI İlk başta meyve suyu sağlıklı bir seçim gibi görünebilir, ancak tüm meyve suları eşit değildir. %100 nar suyu gibi seçenekler birçok antioksidan ve vitaminin yanı sıra doğal şekerler sunarken, bazı satın alınan meyve suyu markaları sadece gerçek meyveden daha fazla şeker içeren ürünleri içerir.
Journal of Clinical Investigation'da yapılan bir araştırmaya göre, meyve suyundaki tatlılığın çoğu, aşırı kilolu insanlarda iç organ yağ dokusunun gelişimiyle ilişkili bir şeker türü olan fruktozdan gelmektedir.
Bunun yerine %100 meyve suyu tüketebilirsiniz. Bu sayede meyvenin tüm yararnından faydalanıp fazladan şeker de almamış olacaksınız.
DİYET GAZLI İÇECEKLER Neredeyse tüm diyet gazlı içecekler, başlangıçta kilo vermeye yardımcı olmak için geliştirilen, ancak son zamanlarda glikoz seviyelerini yükseltmek, karaciğeri aşırı yüklemek ve fazlalığın yağa dönüşmesine neden olmak gibi ters etkiye sahip olduğu bulunan yapay bir tatlandırıcı içerir.
PLOS Medicine tarafından yapılan son araştırmalar, bu tatlandırıcıların artan kanser riskiyle bağlantılı olduğunu buldu.
Sıvı tüketimi söz konusu olduğunda suyun faydalı olduğu hepimiz biliyoruz. Ancak eğer farklı bir tat arıyorsanız içerisine limon veya farklı meyve dilimleri ekleyebilir, ya da koruyucu içermeyen soda sağlıklı bir seçenek olabilir.
KIZARMIŞ YİYECEKLER Kızarmış yiyecekler çok lezzzetli gibi görünse de aslında çok yüksek yağ ve kalorinin yanı sıra, yüksek düzeyde enflamatuar ileri glikasyon son ürünleri yani AGE içerirler.
Advances in Nutrition dergisinde yayınlanan 2015 tarihli bir incelemeye göre uzmanlar, zaman içinde sürekli olarak AGE'lere maruz kaldığımızda bunun vücutta iltihaplanmaya ve oksidatif strese yol açabileceği ve bunun da hastalık riskinin artmasına katkıda bulunabileceği sonucuna varıyor.
Yiyeceklerinizi yağda kızartmak yerine fırın kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu sayede benzer bir tat elde edebilir ve daha sağlıklı gıdalar tüketmiş olursunuz.
ŞEKERLİ MISIR GEVREKLERİ Rafine şekerin vücudumuza zarar verdiği bilinen bir gerçek. Çok fazla tüketilmesi, diyabet ve kalp hastalığı gibi diğer sağlık sorunlarına neden olabilecek obeziteye yol açabilir.
Ancak sabahları masum ve pratik bir kahvaltı olarak tüketilen şekerli mısır gevreklerinin ne kadar şeker içerdiğini çoğumuz gözden kaçırıyoruz. İçerdikleri yüksek şeker oranları aslında onları en sağlıksız kahvaltı seçeneklerinden biri yapıyor.
Onun yerine kendinize pratik bir smoothie hazırlayabilir ya da meyvelerle tohumları yoğurtlu bir kasede birleştirerek tüketebilirsiniz.
FAST FOOD Fast food çoğumuz için pratik ve lezzetlidir, ancak çoğu zaman sodyum, doymuş yağ ve toplam yağ açısından aşırı derecede yüksektir. Bu nedenle fast food, yiyebileceğiniz en sağlıksız yiyeceklerden biri olarak kabul edilir ve kalp hastalığı, diyabet ve obezite gibi hastalıklarla doğrudan bağlantılıdır.
Bunun yerine daha sağlıklı yiyeceklere yönelmeniz, açlık krizleri yaşamamak adına yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmanız ve hamburger gibi bir fast food ürünün canınız çekiyorsa daha sağlıklı olan seçeneklerine yönelmeniz önerilir.
ENERJİ İÇECEKLERİ Enerji içecekleri, koyu bir fincan kahvenin içeridiği kafein miktarıın yanı sıra çok fazla şeker (veya yapay tatlandırıcılar) içeren, basitçe kimyasal karışımlardır. İşte bu yüzden kesinlikle tüketmemelisiniz.
Maryland Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, enerji içeceklerinin normal gazlı içeceklere göre dişleriniz için yüzde 11 daha fazla aşındırıcı olduğunu buldu.
Başka bir rahatsız edici bulgu çok fazla enerji içeceği karaciğerinize zarar verebilir. 2016'da BMJ Case Reports'ta yayınlanan rapor, bir kişinin üç hafta boyunca her gün dört ila beş enerji içeceği tükettikten sonra akut hepatit geliştirdiğini gösterdi.
Bunun yerine yeşil çay tamamen doğal bir seçenektir ve doğal olarak enerjinizi artırabilir. Veya sizi gergin hissettirmiyorsa sabahları bir fincan kahve içmeyi deneyebilirsiniz. Ancak, kalp atış hızınızda artış veya uyku sorunları yaşayabileceğiniz için kafeinde aşırıya kaçmadığınızdan emin olun.
MARGARİN Margarinin kremsi tadı genellikle bitkisel yağların eklenmesinden geliyor ve birçok karışım, yüksek doymuş yağ içeriğine sahip yağlar içerebilir. Araştırmalar bu yağlar ile kardiyovasküler hastalık riski arasında bir bağlantı olabileceğini göstermektedir.
Bunun yerine doğal tereyağı seçeneklerine ya da zeytinyağına yönelebilirsiniz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Cehennem Kapısı'ndan giren sağ çıkamadı! Ne lanet ne de gizem, sebebi…

'Cehennem Kapısı'ndan giren sağ çıkamadı! Ne lanet ne de gizem, sebebi…