08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Haftada en az iki öğün balık tüketince bakın ne oluyor

Haftada en az iki öğün balık tüketince bakın ne oluyor

Vücudumuzun en önemli ve karmaşık organlarından biri olan gözlerimizin sağlığı, hayat kalitemizi sürdürmek için bir hayli büyük bir önem taşıyor. Göz sağlığı bozulanlar hem sosyal hayattan hem de iş hayatından geri kalabiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Enes Kesim, göz sağlığını korumamız için yapmamız gerekenleri sıraladı.

A VİTAMİNİ Yıllar önce izlediğimiz çizgi filmlerden de aşina olduğumuz gibi havuç gibi A vitamini içeren besinler, göz sağlığımız için oldukça büyük bir öneme sahip. Retinamızın, ışık ışınlarını gördüğümüz görüntülere dönüştürmeye yardımcı olması için vücudumuzun bolca A vitaminine ihtiyacı var. Yeterli miktarda A vitamini olmadığında ise gözlerde kuruluk gelişebilir. A vitamini, havuç haricinde tatlı patates, kavun ya da kayısı gibi besinlerde de mevcut.
C VİTAMİNİ Yapılan bilimsel araştırmalar C vitaminin de tıpkı A vitamini gibi göz sağlığına olumlu etkilere sahip olduğunu gösteriyor. Araştırmaların sonuçlarına göre C vitamini, katarakt ve sarı nokta hastalığı gibi rahatsızlıkların gelişmesinin önüne geçiyor. C vitamini özellikle meyvelerde bolca bulunuyor. Başta portakal ve mandalina olmak üzere greyfurt, çilek ve domates gibi besinleri tüketerek vücudunuzun C vitamini eksikliğini kapatabilirsiniz.
DÜZENLİ UYKU Uyku, vücudun dinlenme ve yenilenme dönemidir. Tıpkı vücudumuzun kendini yenilemesi gibi gözlerimizin de uykuya ihtiyacı var. Uyandığımız andan uyuyana kadar sürekli aktivite hakinde olan gözlerimiz düzenli uyku uyumadığımızda sağlığımız açısından negatif sonuçlar yaşanabilir. Toz ya da ışık gibi çevresel faktörler de gözlerin sağlığı açısından olumsuzdur. Göz sağlığımız için uyku olmazsa olmazdır.
MAKYAJ YAPARKEN DİKKAT EDİLMELİ Makyaj yapmak daha çekici gözükmek isteyenlerin vazgeçilmezi olsa da çok dikkatli olmak gerekir. Makyaj kalıntıları gözlerde tahrişe ve kızarıklığa sebep olabilir. Makyaj çıkarmadan uyumak sanılandan daha da olumsuz sonuçlar doğurabilir. Herhangi bir makyaj malzemesi kullanımı sonrasında gözde tahriş meydana geldiği takdirde aynı makyaj ürününü bir kez daha kullanmamalısınız.
OMEGA-3 VE ÇİNKO MİNERALİ Yağ asitleri görsel gelişim ve retina fonksiyonları için büyük öneme sahip. Aynı zamanda sağlıklı bir gözyaşı üretimi için de yeterli miktarda Omega-3 alınması gerekir.
Haftada en az iki öğün balık tüketimi (özellikle somon, ton balığı gibi soğuk su balıkları) yeterli miktarda Omega-3 alımı için önerilir. Yine çinko minerali de retinanın sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve gözleri ışığın zararlı etkilerinden korur. Fasulye, barbunya ve börülce gibi baklagiller hem çinko hem de bakır içermelerinden ötürü uzmanlar tarafından önerilen yiyecekler arasında.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhuriyet'in ilk dönemine ait paralar görüntülendi… Ön yüzünde kurt figürü, arka yüzünde Ankara Kalesi

Cumhuriyet'in ilk dönemine ait paralar görüntülendi… Ön yüzünde kurt figürü, arka yüzünde Ankara Kalesi